Overhandiging Wereld van Aandacht aan VNG en VWS

03 december 2021

De Wereld van Aandacht is een toekomstperspectief, dat wij hebben opgesteld als inspiratie voor de transformatie van de Jeugdhulp. Door verbeeldingskracht te combineren met trends, ontwikkelingen, literatuuronderzoek, ideeën en adviezen van (ervarings)deskundigen, kennisinstituten en baanbrekers, hebben wij een nieuwe wereld gecreëerd, die wij onze jeugdigen en hun omgeving gunnen. Een betere wereld waarin elk kind in Nederland zich gehoord en gezien voelt, op een veilige plek woont en zich positief kan ontwikkelen, zodat het zijn/haar eigen plek vindt in de maatschappij.

De Wereld van Aandacht is een hulpmiddel om voorbij de grenzen van vandaag te kijken, voorbij de korte termijn en de institutionele belangen.

De Wereld van Aandacht bestaat uit in 2 delen:

Deel 1, 'De wereld van het hier en nu', beschrijft hoe de wereld van de jeug(hulp) er nu uitziet.

Deel 2, 'De wereld van het daar en dan', beschrijft een nieuwe wereld. Het doel van deze wereld is uitzoomen en het vertellen van een nieuw verhaal. Hoe kan jeugdhulp eruit zien als wij datgene doen wat echt helpend is voor kinderen en gezinnen? Pas als je weet waar je naartoe wil, is het mogelijk om concrete stappen te zetten in die richting.

De Wereld van Aandacht is afgelopen dinsdag 30 november overhandigd aan Leonard Geluk, Algemeen directeur van de VNG, en aan Marieke Pondman, plaatsvervangend directeur bij de directie Jeugd van VWS. Leonard Geluk heeft hier het volgende over gezegd: “Wij onderschrijven dit inhoudelijke appèl. De VNG staat ook voor een betere wereld voor jeugdigen. De Wereld van Aandacht biedt een concreet toekomstperspectief op de jeugdhulp vanuit de inhoud. De lessen hieruit willen wij betrekken bij de totstandkoming van de Hervormingsagenda.”

Overhandiging: De Wereld van Aandacht

 

Help mee

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat kwetsbare kinderen in Nederland hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen werken aan een toekomst. Help je mee?

Doneer nu

Kom in actie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

steunen als bedrijf

Word partner