MEER ZELFVERTROUWEN DOOR HEPPIE

16 november 2021

De Heppie Vakanties & Weekenden hebben positieve effecten op de kinderen die meegaan. Ook op de lange termijn. Kinderen maken herinneringen waar ze op blijven teren, ze leren soms voor het eerst om vrienden te maken en krijgen meer zelfvertrouwen. 

Het Vergeten Kind organiseert Heppie Vakanties & Weekenden voor kwetsbare kinderen. Kinderen die veel zorgen hebben en bijvoorbeeld te maken hebben met schulden thuis, of psychische problemen bij ouders. Dingen die er voor zorgen dat ze zelf niet altijd alle aandacht krijgen. Jaarlijks gaan er zo’n duizend kinderen mee met Heppie. 

Hotel Heppie rennende kids

Wat doet een Heppie Vakantie met een kwetsbaar kind?
Het Vergeten Kind deed in samenwerking met bureau Avance Impact een onderzoek naar haar Heppie Vakanties & Weekenden. Daaruit blijkt dat Heppie direct effect heeft op kinderen. Ze...

  • voelen zich tijdens een vakantie ontspannen en blij
  • worden gezien en gehoord
  • hebben vrienden
  • leren sociale vaardigheden
  • zijn trots op zichzelf

Daarnaast heeft Heppie ook effect op de lange termijn
Heppie heeft ook na de vakantie nog een positieve uitwerking op kinderen: 

  • De batterij is opgeladen. Heppie maakt kinderen blij en ontspannen en dat gevoel nemen ze mee naar huis, waardoor ze even meer energie hebben om met de zorgen van thuis om te gaan. 
  • Kinderen nemen een mooie herinnering mee. De emotionele waarde van foto’s en andere spulletjes die ze mee naar huis nemen is groot. 
  • Kinderen maken vrienden bij Heppie. Tussen de 25 en 45% van de kinderen houdt ook contact met die nieuwe vrienden. Bovendien ontwikkelen kinderen bij Heppie sociale vaardigheden. 
  • Kinderen hebben meer zelfvertrouwen. We schatten dat tussen de 65 en 75 % van de kinderen zelfverzekerder wordt door Heppie. 

“Je kan echt gewoon heel erg jezelf zijn bij Heppie. Op school ben ik niet helemaal mezelf, ik ben vooral heel erg stil op school. Met kamp kun je gewoon echt jezelf zijn, niemand die echt heel erg oordeelt en dat soort dingen. Dat is wel heel fijn.” - Melissa, 14 jaar

“Ik heb Marit echt positief zien veranderen door Heppie. Ze heeft bijvoorbeeld geleerd dat ze iets gewoon mag vragen en dat ze niet bang hoeft te zijn. Ze kwam ook vol zelfvertrouwen thuis. Dat komt omdat ze zich bij Heppie heel groot en sterk voelt. Ze is daar niet de enige met een rugzakje en dat vindt ze fijn. Ze is ondernemender nu.” - Moeder van Marit (11 jaar)

Meer lezen? Het impactonderzoek vind je hier. 

Download het impactonderzoek (pdf)
 

Help mee

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat kwetsbare kinderen in Nederland hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen werken aan een toekomst. Help je mee?

Doneer nu

Kom in actie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

steunen als bedrijf

Word partner