EEN GOUDEN HERINNERING VOOR ALTIJD

21 december 2020

Op zaterdag 12 december verwelkomden we maar liefst 1.000 kinderen met hun ouders en verzorgers in de magische Winter Efteling. Een dag waarin onbezorgd genieten en het opdoen van gouden herinneringen centraal stond. 

Bij aankomst in het park begon het te regenen, maar dat mocht de pret absoluut niet drukken. “Ik vind regen echt niet erg hoor, ik voel er namelijk helemaal niks van”, vertelt Gina (9) ons vrolijk toen ze met haar moeder de toegangskaarten kwamen ophalen. In de middag treffen we haar weer, maar dit keer voor het sprookjesbos samen met met Majus (9), Julian (12), Adam (6) en Sheverino (12). Ze hadden elkaar al eens eerder ontmoet en waren helemaal door het dolle heen dat ze elkaar daar weer tegen kwamen. Ze renden vol enthousiasme het sprookjesbos door. Er werden onderweg samen kunstjes gedaan, hard geroepen naar de sprekende papegaai, vol bewondering gekeken naar de boze wolf en er werd een potje flink gelachen samen. 

Majus en Julian raakten onderweg druk in gesprek met elkaar. Het Sprookjesbos vonden ze wel leuk, maar niet stoer genoeg. Er ontstond een glundering op Julians gezicht: “Mama, Majus wil heel graag met mij in de Barron! Mogen we daar straks samen naartoe?”. Want dat ze allebei zin hadden in meer spanning en actie wilden, daar kon niemand omheen. En zo besloten ze om samen de dag verder door te brengen en langs de allerspannendste attracties te gaan! 

Winter Efteling 2020

Vandaag mochten we met Heppie Tour met ons gezinshuis naar de Efteling. We hebben als gezinshuis genoten en een goede dag gehad. Fijn om te merken dat 'onze' kinderen een fijne dag gehad hebben.We merken ook dat het goed is voor de groepsvorming. Samen fijne herinneringen maken en bouwen aan positieve onderlinge relaties. Hartelijk dank!

Winter Efteling 2020-1

Onbezorgd genieten is niet voor ieder kind vanzelfsprekend
Duizenden kinderen in Nederland hebben het erg moeilijk, omdat er thuis veel problemen zijn. Of de situatie is soms zo ernstig dat ze niet meer bij hun ouders kunnen wonen. Juist tijdens dé feestmaand van het jaar voelen kwetsbare kinderen zich extra geïsoleerd en eenzaam. En de corona maakt het daar niet makkelijker op. Daarom bezorgt Het Vergeten Kind hen een gouden aandenken, want positieve herinneringen dragen bij aan de mentale veerkracht om beter om te kunnen gaan met moeilijke situaties thuis. En dat hebben deze kinderen juist heel hard nodig!

 

Help mee

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat kwetsbare kinderen in Nederland hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen werken aan een toekomst. Help je mee?

Doneer nu

Kom in actie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

steunen als bedrijf

Word partner