EEN HEPPIE ZOMER VOOR 1.557 KWETSBARE KINDEREN

31 augustus 2020

De zomerperiode zag er door de coronamaatregelen voor iedereen anders uit. Gelukkig konden onze zomeractiviteiten voor kwetsbare kinderen -in aangepaste vorm- gewoon doorgaan. Zo hebben we toch weer een lach op vele kindergezichtjes mogen toveren!

Een vakantie of uitje zit er voor kinderen die opgroeien in een moeilijke thuissituatie of in een instelling vaak niet in. Zeker in de lange, lege zomermaanden kunnen ze vaak niet ontsnappen aan de problemen thuis. Speciaal voor hen organiseren wij de Heppie Zomertour en Heppie Vakanties & Weekenden! Activiteiten die in het teken staan van lol trappen, vrienden maken en even alle zorgen opzij zetten. Dat is heel belangrijk in jonge kinderlevens. Want positieve herinneringen geven veerkracht om het dagelijks leven weer aan te kunnen. 

DE HEPPIE ZOMERTOUR IN CIJFERS
 • In totaal bezochten we deze zomer vijf parken. 
 • De Heppie Zomertour startte op 11 juli in de Efteling. 484 kinderen plus hun ouders/begeleiders gingen mee naar Kaatsheuvel. 
 • Op 4 augustus hebben 121 kinderen plus hun ouders/begeleiders de longen uit hun lijf gegild in de achtbanen van Walibi.
 • Op 15 augustus ging de Heppie Zomertour met 135  kinderen samen met hun ouders/begeleiders naar Drievliet in Rijswijk. 
 • Op 20 augustus bezochten 217 kinderen plus hun ouders/begeleiders Diergaarde Blijdorp.
 • De finale vond plaats op 30 augustus in Slagharen. Er gingen 159 kinderen plus hun ouders/begeleiders mee. 
 • In totaal vertrokken vanuit het hele land 70 Hartenhuisbussen met 1.116 kinderen en 485 gezinnen.
 • Er werkten 75 vrijwilligers mee om de Heppie Zomertour mede mogelijk te maken.
 • 41  gemeenten werkten mee aan de Heppie Zomertour. 
 • Gemeentemedewerkers hebben de meest kwetsbare kinderen en gezinnen uitgenodigd. 
 • Stichting Het Vergeten Kind bekostigt de activiteiten uit giften van particulieren, fondsen, bedrijven en het Crisisfonds voor kwetsbare kinderen thuis.
 • Met de parken zijn afspraken gemaakt waardoor zij Het Vergeten Kind tegemoet konden komen in de kosten. 

Een moeder over de Heppie Zomertour naar de Efteling op 11 juli:
“De verrassing kwam op een moment dat wij het als gezin nodig hadden. De gezichtjes van de kinderen toen wij het park naderden is onvergetelijk. Het samen genieten in een mooie setting is goud waard.”

Nick (14) over de Heppie Zomertour naar walibi op 4 augustus:
“Het is super gezellig. De hele dag lekker veel kletsen met mijn moeder over wat we wel en niet gaan doen. Ik hou écht van pretparken en vooral van een pretpark met alleen maar achtbanen waar ik de hele dag mag zijn!”

Jerramy (6) over de Heppie Zomertour naar Diergaarde Blijdorp op 20 augustus:
“Ik kan niet wachten totdat ik mijn lievelingsdier de gorilla kan zien!”

BEDANKT! 

Deze onvergetelijke zomerdagen hebben wij enkel en alleen kunnen organiseren dankzij de steun van onze donateurs, zakelijke partners, het Crisisfonds voor kwetsbare kinderen thuis en uiteraard de parken die tegen zeer gereduceerde tarieven en in veel gevallen kosteloos mee hebben gewerkt. Daar zijn wij hen heel erg dankbaar voor, want ook zij hebben een zwaar jaar door de coronamaatregelen. 

 
HEPPIE VAKANTIES & WEEKENDEN

Het Vergeten Kind organiseert in de zomer naast de Heppie Zomertour ook Heppie Vakanties & Weekenden voor kinderen van 6 t/m 18 jaar. De vakanties worden begeleid door getrainde en ervaren vrijwilligers die aandacht en zorg kunnen geven aan elk individueel kind. Bij de Heppie Vakanties draait alles om gezelligheid, lol en onbezorgd spelen. Afgelopen zomer konden er door de coronamaatregelen minder kinderen mee op Heppie Vakantie. Desondanks hebben we nog 441 kinderen een onvergetelijke tijd kunnen bieden bij Heppie!

Wil jij alvast een bijdrage leveren aan de Heppie Zomertour en de Vakanties & Weekenden? Dat kan door een donatie te doen. 

DONeren

 

Help mee

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat kwetsbare kinderen in Nederland hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen werken aan een toekomst. Help je mee?

Doneer nu

Kom in actie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

steunen als bedrijf

Word partner