EEN ODE AAN DE JEUGDHULPVERLENERS

01 april 2020

Dat jeugdhulpverleners mensen zijn die zich met hart en ziel inzetten, wisten wij al lang. Maar in deze vreemde periode, waarin iedereen beheerst wordt door het coronavirus, laten zij helemaal zien waarom zij een applaus verdienen.

Dag en nacht staan zij klaar voor alle kinderen en gezinnen die het moeilijk hebben. Het is extra zwaar voor hen omdat de vaste dagstructuur wegvalt en omdat veilige havens buitenshuis gesloten zijn. Hierdoor verdwijnt de stabiliteit en continuïteit die juist deze kinderen zo hard nodig hebben. De hulpverleners zijn nu niet alleen hulpverlener maar ook activiteitenbegeleider, leerkracht, sportcoach en nog veel meer in één.

Jeugdhulpverleners zitten nu vaak met hun handen in het haar; nu ze niet niet naar de kinderen toe kunnen. Ze proberen met man en macht in contact te blijven met de kinderen. Door hen te bellen, met hen te facetimen. Ook vragen zij aandacht voor de kinderen die het thuis niet fijn hebben. De kwetsbare kinderen voor wie thuis niet de veilige haven is. Voor wie school de plek is waar ze kunnen ontsnappen aan de situatie thuis; waar ze gezien en gehoord worden. 

Ambulant jeugdhulpverlener Mascha Hornung roept op om op elkaar te letten. Bied een luisterend oor; vraag of je kunt helpen door bijvoorbeeld een wandelingetje te maken met je nichtje of buurmeisje. 

 

 

Help mee

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat kwetsbare kinderen in Nederland hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen werken aan een toekomst. Help je mee?

Doneer nu

Kom in actie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

steunen als bedrijf

Word partner