LATEN WE MET ZIJN ALLEN LATEN WETEN DAT WE KWETSBARE KINDEREN NIET VERGETEN!

30 maart 2020

Tijdens deze corona-crisis staan we als maatschappij voor onmogelijke keuzes. De terechte keuze om de nationale gezondheid te beschermen, leidt helaas ook tot minder bescherming van kwetsbare kinderen. Doordat kinderen nu gedwongen thuis moeten zitten, raken deze kinderen verder in een sociaal isolement. Zij kunnen nu niet terugvallen op hun netwerk: geen escape naar school, de voetbal, vriendjes en vriendinnetjes of die aardige buurvrouw van verderop. De spanningen thuis nemen toe, waardoor er meer kindermishandeling plaatsvindt. Ons hart gaat nu uit naar het het leed dat voor velen onzichtbaar is en het effect op het welzijn en de veiligheid van deze kinderen. Want wat is nu in het belang van het kind? 
 

Kindje hangt hartenhuis opDaarom is dit het moment om naast de jeugdzorgwerkers te staan die midden in deze moeilijke tijd wel keuzes moeten maken. 

Maar bovenal: laten we de kinderen die het nu extra moeilijk hebben thuis een hart onder de riem steken. Immers, ieder kind wil gehoord en gezien worden, zeker nu. Een gebaar van aandacht, kan dat kleine verschil maken. Laten we de kinderen door middel van het hartenhuis laten weten dat we ze niet zijn vergeten. Het symbool dat staat voor een veilig en liefdevol thuis.

PLAK HET HARTENHUIS OP
Hang jij het Hartenhuis ook op je raam? 

 

Help mee

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat kwetsbare kinderen in Nederland hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen werken aan een toekomst. Help je mee?

Doneer nu

Kom in actie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

steunen als bedrijf

Word partner