MENSJESRECHTEN DOCUMENTAIRE JAY

30 januari 2020

In ‘Jay’ volgt documentairemaakster Eef Hilgers Jay: een meisje dat drieënhalf jaar geleden uit huis is geplaatst en nu op een leefgroep woont. In haar jonge leven heeft ze al veel hulpverleners gezien. Je ziet hoe het voor Jay is om op een groep te wonen waar allemaal verschillende volwassenen zich met haar leven bemoeien. Voor haar is het moeilijk om aan hen te vertellen hoe ze zich voelt, dus gaat ze op zoek naar andere manieren om zich te uiten. De documentaire geeft een inkijkje in  de twee werelden waarin Jay leeft: haar fantasiewereld en de echte wereld. 

Documentairereeks Mensjesrechten

Ieder kind heeft recht op een gelukkig leven, het bereiken van dat geluk is echter soms heel ver weg. De documentaire ‘Jay’ is een samenwerking tussen de EO/IKONdocs en Stichting Het Vergeten Kind en maakt deel uit van de docu-reeks Mensjesrechten. In de gehele documentaireserie Mensjesrechten geven kinderen met hun eigen verhaal een gezicht aan de Rechten van het Kind. Bij ‘Jay’ is het onderwerp: ‘ieder kind heeft recht op een veilige thuissituatie’.

De documentaire ‘Jay’’ is zaterdag 1 februari om 15.14 te zien bij Zapp Echt Gebeurd op NPO3.  In de week na de uitzending is de documentaire ook te zien op Schooltv. Hiervoor is een lesbrief ontwikkeld voor groep 6, 7 en 8 van het primair onderwijs en voor de brugklassen van het voortgezet onderwijs.

Bekijk de lesbrief hier!

 

 

Help mee

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat kwetsbare kinderen in Nederland hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen werken aan een toekomst. Help je mee?

Doneer nu

Kom in actie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

steunen als bedrijf

Word partner