HEPPIE WINTERTOUR 2019

23 december 2019

Afgelopen zaterdag organiseerde Het Vergeten Kind een Heppie Wintertour-dag naar de Winter Efteling. Vanuit 34 Nederlandse gemeenten vertrokken circa 1.500 kwetsbare kinderen uit heel Nederland met hun ouder(s) of opvoeders per bus naar het park voor een winterse dag vol kinderplezier. 

LIEVE KERSTWENSEN
Bij de ingang van de Winter Efteling konden de kinderen de prachtige kerstboom vol met jullie lieve kerstwensen bewonderen. Daarna gingen ze op avontuur in het Sprookjesbos, gilden de longen uit hun lijf in de Baron 1898 en genoten van een betoverende Droomvlucht. Het was een kerstdag om nooit meer te vergeten.

Winter Efteling - Kerstwensen 2019 (3)

EEN MAGISCHE KERSTDAG VOOR JOCELIEN EN DYLAN
Zaterdag stond onze Ambassadeur Saar Koningsberger al vroeg aan de deur bij Dylan (9), Jocelien (6) en hun moeder Wijnie met een wel heel leuke verrassing. Ze mochten met Saar mee naar Winter Efteling! Een zeer welkom uitje voor het gezin, want ze hebben net twee zware jaren achter de rug. Moeder Wijnie: "Een dag als vandaag is heel dierbaar voor ons". 

Bekijk hoe zij en haar kinderen deze magische dag beleefd hebben in de vlog van Saar: 

OP NAAR NOG MEER KINDERPLEZIER IN 2020! HELP JE MEE?
Ook in 2020 willen we zoveel mogelijk kwetsbare kinderen positieve herinneringen geven. Een lichtpuntje in donkere tijden om ze de moed te geven om door te gaan en vooruit te kijken. Zo organiseren we hartje zomer de Heppie Zomertour en het hele jaar door Heppie Vakanties & Weekenden. Om dit te kunnen blijven doen, hebben we de hulp van onze donateurs hard nodig. Help je mee? Je wordt al donateur vanaf € 6,00 per maand.  Ben je al donateur? Dan heel hartelijk dank voor je steun!

JA, IK WORD DONATEUR

VERBINDENDE INSPIRATIESESSIE
Ook burgemeesters en wethouders gingen mee om de gezinnen te vergezellen, én om zelf meer te weten te komen over de problematiek. Tijdens deze dag organiseert Het Vergeten Kind een inhoudelijk programma voor hen, waarin wordt stilgestaan bij het belang van een uitje zoals deze, het belang van stabiliteit en veiligheid voor kwetsbare kinderen en waarom de gemeenten hier een sleutelrol in spelen.

Margot Ende, directeur bij Het Vergeten Kind: "Met deze activiteit willen we de kinderen en hun opvoeders trakteren op een geheel verzorgde en onbezorgde dag in de Efteling. Het positieve gevoel van zorgeloosheid werkt door in de beleving van het kind met fijne herinneringen aan deze dag. Het is
daarnaast prachtig dat maar liefst 34 Nederlandse gemeenten met hun burgemeesters en wethouders bij ons inhoudelijke programma aanwezig zullen zijn om met elkaar in gesprek te gaan over de problematiek van kinderen in kwetsbare gezinnen.

Winter Efteling Wethouders 2019 (2)

 

Help mee

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat kwetsbare kinderen in Nederland hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen werken aan een toekomst. Help je mee?

Doneer nu

Kom in actie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

steunen als bedrijf

Word partner