EEN SPETTERENDE AFSLUITER VAN DE HEPPIE ZOMERTOUR IN ATTRACTIEPARK SLAGHAREN

10 september 2019

AFGELOPEN ZONDAG sloot Stichting Het Vergeten Kind de Heppie Zomertour af in attractiepark Slagharen. 500 kinderen uit het oosten van het land, vertrokken vanuit hun woonplaats per bus naar Slagharen. Hier werden ze door Het Vergeten Kind ambassadeur Juvat Westendorp feestelijk ontvangen. Slagharen is het vierde pretpark dat deze zomer werd bezocht door de stichting. In totaal trakteerde Het Vergeten Kind circa 2.000 kinderen plus hun familie of begeleiders op een onvergetelijke, geheel verzorgde zomerdag.

Multiprobleemgezinnen

De doelgroep voor deze jaarlijks terugkerende activiteit zijn kinderen uit multiprobleemgezinnen die niet op vakantie kunnen. Kinderen uit deze gezinnen zijn ingesloten door een veelvoud van problemen. Verslavingen, grote schulden, psychische problemen en onvermogen van ouders kunnen ervoor zorgen dat de kinderen niet de positieve aandacht krijgen die ze zo hard nodig hebben. Het Vergeten Kind biedt ze met de Heppie Zomertour een zorgeloze dag. Een belevenis waardoor deze kwetsbare kinderen even kunnen ontsnappen aan hun dagelijkse zorgen en problemen.

Ambassadeur van Het Vergeten Kind Juvat Westendorp: “Het was echt een hele fijne dag vandaag. Er was zo’n uitgelaten sfeer. Ik ben doodop, maar de kinderen waren echt onvermoeibaar. En wat ik dan zo mooi vind, is dat je de ouders ook steeds meer ziet ontspannen en genieten. Even een dag geen zorgen, maar samen plezier maken.”

Heppie Zomertour 2019 - Juvat in Slagharen

Feiten en cijfers

 • De Heppie Zomertour startte op 23 juli in de Efteling. 900 kinderen plus hun ouders/begeleiders gingen mee naar Kaatsheuvel. 
 • Op 6 augustus bezochten 300 kinderen plus hun ouders/begeleiders Dierenpark Amersfoort.
 • Op 30 augustus ging de Heppie Zomertour met 300 kinderen samen met hun ouders/begeleiders naar Drievliet in Rijswijk. 
 • De finale vond plaats in Slagharen. Er gingen 500 kinderen plus hun ouders/begeleiders mee. 
 • In totaal vertrokken vanuit het hele land 50 bussen met 2.000 kinderen en 1.000 volwassenen.
 • Er werkten 60 vrijwilligers mee om de Heppie Zomertour mede mogelijk te maken.
 • 38 gemeenten werkten mee aan de Heppie Zomertour. 
 • Gemeentemedewerkers hebben de meest kwetsbare kinderen en gezinnen uitgenodigd. 
 • Stichting Het Vergeten Kind bekostigt de activiteiten uit giften van particulieren, fondsen en bedrijven.
 • Met de parken zijn afspraken gemaakt waardoor zij Het Vergeten Kind tegemoet konden komen in de kosten. 
 • Het totale kostenplaatje bedroeg circa € 115.000,-
Margot Ende, directeur Stichting Het Vergeten Kind: “De kinderen die wij meenemen op Heppie Zomertour hebben tijdens de zomervakantie, wanneer school wegvalt, vaak geen mogelijkheid om te ontsnappen aan hun problemen. Daarom organiseren wij deze zomeractiviteiten. Tijdens de uitstapjes hebben de kinderen een moment waar ze geen zorgen aan hun hoofd hebben, positieve herinneringen kunnen creëren en gewoon even zorgeloos kind kunnen zijn.” 

Heppie Zomertour 2019 - Kinderplezier in Slagharen

Met grote dank aan alle vrijwilligers, sponsoren, fotograaf Marijn Fidder en samenwerkingspartners zoals Attractiepark Slagharen die deze dag mogelijk maakten!

Britt (8 jaar): "Ik ben met mijn moeder in het mega reuzenrad geweest en het was super leuk! Hij bleef toen wij helemaal boven waren stilstaan, dat vond ik echt niet eng, ik ging toen juist naar beneden kijken!" 

Laura (moeder): "Toen ik bij de vrouwenopvang terecht kwam, had ik voor daguitjes samen met mijn dochter geen tijd. Je komt net van een thuissituatie met huiselijk geweld en ik zit nog echt in een roes. Alle uitjes die je dan kan krijgen voor de kinderen, daar ben je dan heel dankbaar voor."

Heppie Vakanties & Weekenden

Het Vergeten Kind organiseert in de zomer naast de Heppie Zomertour ook Heppie Vakanties & Weekenden voor kinderen van 6 t/m 18 jaar. De vakanties worden begeleid door pedagogisch getrainde vrijwilligers die aandacht en zorg kunnen geven aan elk individueel kind. Bij de Heppie Vakanties draait alles om gezelligheid, lol en onbezorgd spelen. 

Wat doet het vergeten kind?

Het Vergeten Kind zet zich in voor kinderen in Nederland die het moeilijk hebben, omdat er thuis veel problemen zijn. In ruim 50.000 gevallen is de situatie zo ernstig dat ze niet meer bij hun ouders wonen. De stichting organiseert activiteiten en onderneemt initiatieven waardoor deze kinderen zich gehoord en gezien voelen, zij op een veilige en stabiele plek kunnen wonen en zich positief kunnen ontwikkelen. Zodat ze hun eigen plek vinden in de maatschappij. 

Help mee

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat kwetsbare kinderen in Nederland hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen werken aan een toekomst. Help je mee?

Doneer nu

Kom in actie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

steunen als bedrijf

Word partner