AFSCHEID VAN DE 1E LICHTING ‘UNFORGETTABLES’... MET EEN LACH EN EEN TRAAN, MAAR VOOR ALTIJD IN ONS HART!!

09 juli 2019

In juli 2016 begon er voor 50 kinderen, die door problemen in de thuissituatie - soms zo ernstig dat ze niet meer thuis wonen - een groot avontuur. Ze werden lid van onze jongerenraad en gingen meedoen aan een intensief drie jaar durend trainingsprogramma. Er volgden allerlei workshops: van presenteren, schrijven, interviews geven, voor de camera staan, filmpjes opnemen tot aan debatteren met politici. Met als doel de stem te zijn voor kwetsbare kinderen in Nederland. 

Nu drie jaar verder hebben deze Unforgettables flink van zich laten horen. Zo vertelden ze hun verhaal in programma’s als Jinek, RTL Late Night, Tijd voor Max, Goedemorgen Nederland en het Jeugdjournaal en gingen ze op indringende wijze in gesprek met landelijke en lokale politici en beleidsmakers om te strijden voor agenderen van een specifiek thema of misstand en verbetering van de situatie. 

Unforgettables afscheidsweekend (3)

Nu drie jaar verder weten steeds meer mensen door de verhalen van onze Unforgettables van het bestaan van Het Vergeten Kind, groeit onze achterban en worden er daadwerkelijk stappen gemaakt in jeugdhulpverbetering. Nu drie jaar later zijn deze jongeren dikke maatjes van elkaar. Ze lachten, ze leerden, ze huilden en deelden lief en leed met elkaar. En dat in een setting waarin ze zich gehoord, veilig en ‘onbeoordeeld’ voelden bij elkaar én de organisatie. 

Unforgettables afscheidsweekend (1)

Zoals vakkracht Dolores Leeuwin het verwoordde: “Wij zijn ‘er’ nooit geweest, dus we hebben echt jullie verhalen nodig om de situatie beter te maken”. 

En zo is het ook... wij kunnen de pijn, eenzaamheid, verdriet, boosheid lang niet altijd wegnemen, maar wel heel goed naar ze luisteren en er elke dag keihard voor knokken dat zo veel mogelijk kinderen liefdevol, veilig en stabiel opgroeien. Omdat élk kind dat waard is! 

The Unforgettables afscheidsweekend (2)

Dankjewel 1e lichting. Jullie hebben ons zoveel gegeven en gebracht. Jullie zijn allen met vlag en wimpel geslaagd en ook al zwaaiden we jullie afgelopen weekend - samen met ambassadeurs Juvat Westendorp en Natasja Froger en vrienden Dolores Leeuwin en Francis Beukeveld - uit in kasteel De Essenburgh in Hierden en staat er een nieuwe lichting Unforgettables in de startblokken, jullie zitten voor altijd in ons hart en we laten jullie nooit helemaal los!

 

Help mee

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat kwetsbare kinderen in Nederland hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen werken aan een toekomst. Help je mee?

Doneer nu

Kom in actie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

steunen als bedrijf

Word partner