Zaterdag 1 juni: Nacht van het kind

02 april 2019

Vier kinderhulporganisaties slaan handen ineen voor kinderen in nood

KiKa, Edukans, het Liliane Fonds en Het Vergeten Kind kondigen hun samenwerking aan. Op de Internationale dag van het Kind organiseren de vier kinderhulporganisaties ’s nachts een grootse, landelijke fondsenwervingsactie ‘Nacht van het kind’ (van 1 op 2 juni a.s.) voor álle kinderen die opgroeien in moeilijke omstandigheden. Zij roepen zoveel mogelijk Nederlanders op om tijdens de Nacht van het Kind wakker te blijven en geld in te zamelen voor al die kinderen die wereldwijd noodgedwongen wakker liggen van dingen waar ze niet van wakker zouden moeten liggen. Omdat ze ernstig ziek zijn, omdat ze niet naar school kunnen, door een handicap of omdat het thuis niet veilig is. Kortom door gebrek aan gewoon kind kunnen zijn. De vier organisaties vinden dat een kind altijd kind moet kunnen zijn en onbezorgd moet kunnen slapen. 
Nacht van het kind

Daphne Schreuder, woordvoerder namens de vier organisaties, over deze bundeling van krachten: ”Inmiddels zijn er alleen al in Nederland tientallen initiatieven die zich het lot van kinderen overal ter wereld aantrekken en vragen om de gunst van de gulle gever. Als het om kinderen gaat, wil je eigenlijk niet hoeven kiezen maar het zijn er inmiddels zoveel, dat mensen door de bomen het bos niet meer zien. Wij hebben de intentie om één maal per jaar de krachten te bundelen in een landelijke fondsenwervingscampagne voor kinderen wereldwijd. Zie het als een gezamenlijke extra inspanning bovenop alle energie die we als individuele organisatie steken in het terugdringen van kinderleed”.

Kom in actie, steun een actie of doneer

De samenwerkende organisaties roepen scholen, bedrijven, verenigingen, clubs en publiek op om deze actie voor kinderen in nood te steunen. Dat kan door zelf een actie te organiseren en deze te laten sponsoren door familie of vrienden. Je kunt ook een actie steunen of doneren. Iedereen kan zijn actie aanmelden via www.nachtvanhetkind.nl. Blijf jij samen met ons wakker?

Samenwerkende kinderhulp organisaties

Help mee

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat kwetsbare kinderen in Nederland hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen werken aan een toekomst. Help je mee?

Doneer nu

Kom in actie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

steunen als bedrijf

Word partner