Afsluiting Week van Het Vergeten Kind

06 februari 2019

Na een week vol activiteiten voor kwetsbare kinderen in Nederland sloten Woezel & Pip op 4 februari de Week van Het Vergeten Kind af. De door Guusje Nederhorst gecreëerde characters brachten samen met danser, acteur en ambassadeur van de stichting Juvat Westendorp en vriedin Francis Beukenveld een bezoek aan drie opvanglocaties. De kinderen werden vermaakt met een interactieve, vrolijke Woezel & Pip show waarin lachen en zingen centraal stond. Na de show mochten ze met de hondjes op de foto en kregen ze ook nog een eigen Woezel of Pip knuffel cadeau.

Woezel en Pip

Slotactiviteit op verjaardag Guusje Nederhorst

De Week van Het Vergeten Kind wordt traditioneel afgesloten op 4 februari, de verjaardag van Guusje Nederhorst. Deze laatste dag van de Week van Het Vergeten Kind is van en voor kinderen. Op deze bijzondere dag organiseert Het Vergeten Kind ieder jaar een mooie, liefdevolle activiteit, waardoor kinderen even al hun zorgen kunnen vergeten, onbezorgd kunnen lachen en een positieve ervaring mee kunnen nemen naar de dag van morgen. Natuurlijk speelden Woezel & Pip een belangrijke rol op deze dag en bezorgden zij de allerkleinsten van de opvang een onvergetelijk, gouden moment.


De Week van Het Vergeten Kind

Jaarlijks organiseert de stichting de Week van het Vergeten Kind om een urgent probleem of een belangrijk onderwerp op de maatschappelijke en/of politieke agenda te zetten. Dit jaar voert de stichting een campagne met een petitie om het onnodig doorverhuizen van uit huis geplaatste kinderen te stoppen.

‘Met onze campagne hebben wij kwetsbare kinderen een stem gegeven. Het Nederlandse publiek heeft massaal de petitie ondertekend en laten zien dat ze de kinderen gehoord hebben. Wij gaan de petitie op 7 februari overhandigen aan Minister Hugo de Jonge van VWS, gemeenten en jeugdhulporganisaties. We willen hen hiermee aansporen om nu echt verandering in gang te zetten voor de duizenden kinderen die het zo hard nodig hebben. De carrousel moet stoppen.’ Aldus de directeur Het Vergeten Kind, Margot Ende- van den Broek.

Woezel en pip persfoto

Help mee

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat kwetsbare kinderen in Nederland hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen werken aan een toekomst. Help je mee?

Doneer nu

Kom in actie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

steunen als bedrijf

Word partner