HET VERGETEN KIND FILMFESTIVAL

03 februari 2019

HET VERGETEN KIND FILMFESTIVAL

Voor de vijfde keer organiseerden we vandaag de première van Het Vergeten Kind Filmfestival. Op de zesde dag van de Week van Het Vergeten Kind, stroomde Tuschinksi vol met kinderen voor een indrukwekkende voorstelling van zeven korte films. Deze waren geschreven en gemaakt door kinderen uit verschillende jeugdzorginstellingen. Ambassadeur Jamai Loman en Unforgettable Wesley presenteerden de feestelijke première. Op het podium vroeg Wesley een van de kinderen: 'En? Beetje zenuwachtig?' Waarop het antwoord was: 'Ja best wel!.. Want ik heb plankenkoorts.' De films werden beoordeeld op Beste Script, Beste Acteerprestatie en Beste Film.

Filmfestival Maashorst

'JULLIE ZIJN ALLEMAAL WINNAARS, JULLIE HEBBEN MIJ ECHT GEÏNSPIREERD VANDAAG', aldus jurylid Anna Nooshin.

De jury met niemand minder dan o.a. Anna Nooshin, Soundos El Ahmadi, Lizzy Van Der Ligt, Charlie van der Ligt, Robbert Rodenburg, Rutger Vink, Glen Faria Fit, ambassadeurs Natasja Froger en Babette van Veen beslisten onder toeziend oog van ambassadeur/hoofd jury Johnny de Mol wie het beste op het grote doek had geschitterd. Rutger Vink zei terecht: 'Ik ben echt onder de indruk, er zat humor in maar ook een mooie boodschap'. Johnny vulde aan: 'Inderdaad, soms moest je heel hard lachen, maar het schuurde ook. De inhoud van de films is wat deze kinderen echt meemaken, dit is hun dagelijks leven. En dat raakt. Die combinatie is knap gedaan, dus iedereen heel veel complimenten!'.

En toch kan er maar een de winnaar zijn van de prijs voor Beste Film. En dit was de film 'Op sleeptouw' van de Koraalgroep Maashorst. Zij wonnen ook de publieksprijs. De prijs voor Beste Acteerprestatie ging naar de kinderen van Juzt, de Krabbebossen met de film 'De oplossing'. AZC Hesselanden ontving de prijs voor het Beste Script met hun film 'Carrousel reizen’.

Bekijk hier de films terug van de Winnaar 'de Koraalgroep Maashorst'.:


Help mee

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat kwetsbare kinderen in Nederland hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen werken aan een toekomst. Help je mee?

Doneer nu

Kom in actie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

steunen als bedrijf

Word partner