Het verhaal van Jessin, 8 jaar

Jessin is 8 en woont met zijn drie zusjes en ouders in een tweekamerappartement. Hij is de oudste. Zijn ouders hebben het niet breed en moeten allebei hard werken om de eindjes aan elkaar te knopen. Ze zijn er vaak niet en vooral zijn moeder kampt met veel stress en sluit zichzelf vaak op in haar slaapkamer. Eigenlijk kunnen ze de zorg voor hun kinderen er moeilijk bij hebben. Er is vaak niet genoeg eten in huis. 

Jessin met zusje
Vandaag heeft Jessin een uitwedstrijd bij zijn voetbalclub. Gelukkig rijdt de vader van een jongen uit zijn elftal hen erheen. De afgelopen keren dat zijn ouders het moesten doen, waren ze niet gekomen. Jessin is vandaag ook zelf met twee bussen en een overstap naar de club gekomen. Ze spelen vandaag tegen zijn oude club, die dichterbij zijn huis is. Maar Jessin is van die club weggestuurd. Hij heeft adhd en lette vaak niet goed op, hij is snel afgeleid. 

Ook op deze club hoort hij er niet echt bij en heeft hij het moeilijk. Hij kan best goed voetballen, maar het lukt hem niet om vriendjes te maken met de andere kinderen. Ze pesten hem in de kleedkamer,  omdat zijn spullen oud en ongewassen zijn. Ze lachen hem uit en daar kan hij niet tegen. Dan wordt hij boos. Hij schaamt zich al genoeg dat hij met de bus komt en de rest dat niet hoeft. Hij voelt zich vaak ongewenst. Op de club, maar ook thuis. 

Helaas is het verhaal van Jessin niet uniek. In Nederland groeien maar liefst 100.000 kinderen op in een onveilige of onleefbare situatie. Soms worden ze uit huis geplaatst, soms blijven ze thuis wonen. Maar altijd laten deze nare ervaringen diepe sporen na. Het maakt kinderen onzeker, bang, verdrietig en boos. Dat gun je toch geen enkel kind?! 

Met jouw steun vormen we een stevig vangnet, zodat kinderen als Jessin er niet alleen voor staan.

We strijden ervoor dat ze - thuis of elders - de hulp en begeleiding krijgen die ze verdienen. En dat ze tijdens speciale kinderactiviteiten worden overladen met positieve aandacht. Wil jij ook dat kwetsbare kinderen zich veilig voelen en zich kunnen ontplooien? Dat ze sterker in het leven staan en beter met de problemen thuis om kunnen gaan? Steun dan ons werk.

Steun de vergeten kinderen en word donateur van Het Vergeten Kind!

Ja, ik doneer