Het verhaal van Hugo, 10 jaar

Hugo_web.pngHugo is 10 jaar en woont alleen met zijn vader. Zijn moeder herinnert hij zich niet echt meer. Ze overleed toen hij drie jaar was. Twee jaar geleden raakte zijn vader zijn baan als buschauffeur kwijt omdat hij te vaak niet was komen opdagen. Sindsdien is zijn vader veel thuis. Maar ook veel boos. Hij drinkt steeds vaker en begint daar steeds vroeger op de dag mee. De tuin houdt hij al lang niet meer bij, er groeit heel veel onkruid en het vuilnis stapelt zich buiten op. 

Laatst kwam Hugo’s oom langs om te helpen opruimen. Dat viel niet in goede aarde. Zijn vader schold zijn broer midden op straat uit. Hugo zit veel boven, op zijn kamer. Als hij uit school komt, gaat hij meteen achter zijn computer zitten om te gamen. Hij had vroeger wel wat vriendjes, maar nu eigenlijk niet meer. 

De ouders uit de straat hebben liever niet dat hun kind bij Hugo en zijn vader gaat spelen. Ze begrijpen niet zo goed wat daar aan de hand is en blijven uit de buurt. Hugo is jong, maar merkt wel dat de mensen liever niet met hem omgaan. Hij voelt zich vaak eenzaam, anders dan de rest. Op school is Hugo de laatste tijd vaak boos. Dat komt omdat zijn verjaardag eraan komt. De meester vroeg of hij een feestje ging geven, maar Hugo wil eigenlijk niet dat zijn klasgenoten de rommel bij hem thuis zien. 

Helaas is het verhaal van Hugo niet uniek. In Nederland groeien maar liefst 100.000 kinderen op in een onveilige of onleefbare situatie. Soms worden ze uit huis geplaatst, soms blijven ze thuis wonen. Maar altijd laten deze nare ervaringen diepe sporen na. Het maakt kinderen onzeker, bang, verdrietig en boos. Dat gun je toch geen enkel kind?! 

Met jouw steun vormen we een stevig vangnet, zodat kinderen als Hugo er niet alleen voor staan.

We strijden ervoor dat ze - thuis of elders - de hulp en begeleiding krijgen die ze verdienen. En dat ze tijdens speciale kinderactiviteiten worden overladen met positieve aandacht. Wil jij ook dat kwetsbare kinderen zich veilig voelen en zich kunnen ontplooien? Dat ze sterker in het leven staan en beter met de problemen thuis om kunnen gaan? Steun dan ons werk.

Steun de vergeten kinderen en word donateur van Het Vergeten Kind!

Ja, ik doneer