Het verhaal van Amy, 12 jaar

Amy_web.pngAmy is 12 jaar en is gek van paarden. Ze is rustig en leek altijd een heel vrolijk meisje, maar hield veel verborgen over hoe het thuis bij haar ging. Ze heeft veel huiselijk geweld gezien, haar vader mishandelde haar moeder. Toen haar vader ook Amy begon te slaan, trok haar moeder het niet meer en pakte ze stiekem een tas in voor haar en Amy. Ze zijn gevlucht en woonden een tijdje in een blijf-van-mijn-lijfhuis. Daar was de sfeer vaak gespannen, maar er waren wel een paar andere leuke kinderen waar Amy mee om ging. 

Ze kan met haar moeder niet meer terug naar hun oude woonplaats, want haar vader blijft hen zoeken. Een jaar geleden kregen ze een huis toegewezen aan de andere kant van het land. Het is best een fijne flat, maar Amy vindt het moeilijk om opnieuw te beginnen en vrienden te maken. Iedereen in de klas kent elkaar al. Haar moeder heeft ook nog weinig nieuwe mensen ontmoet, gaat de deur bijna niet uit. Ook al wonen ze vele kilometers van elkaar vandaan, haar moeder blijft angstig om haar vader op straat tegen te komen. Ze leunt veel op Amy, om te praten, maar ook om boodschappen en andere klusjes te doen. 

Amy vindt dat ze haar moeder moet helpen, maar ze zou heel graag meer voor zichzelf willen doen. Ze hoorde een meisje uit haar klas laatst praten over een manege in de buurt en wil daar graag paardrijden. Ze durft het alleen niet aan haar moeder te vragen. Misschien wil haar moeder wel niet dat ze zoveel weg is, of kan ze het geld helemaal niet missen. 

Helaas is het verhaal van Amy niet uniek. In Nederland groeien maar liefst 100.000 kinderen op in een onveilige of onleefbare situatie. Soms worden ze uit huis geplaatst, soms blijven ze thuis wonen. Maar altijd laten deze nare ervaringen diepe sporen na. Het maakt kinderen onzeker, bang, verdrietig en boos. Dat gun je toch geen enkel kind?!  

Met jouw steun vormen we een stevig vangnet, zodat kinderen als Amy er niet alleen voor staan.

We strijden ervoor dat ze - thuis of elders - de hulp en begeleiding krijgen die ze verdienen. En dat ze tijdens speciale kinderactiviteiten worden overladen met positieve aandacht. Wil jij ook dat kwetsbare kinderen zich veilig voelen en zich kunnen ontplooien? Dat ze sterker in het leven staan en beter met de problemen thuis om kunnen gaan? Steun dan ons werk.

Steun de vergeten kinderen en word donateur van Het Vergeten Kind!

Ja, ik doneer