sint express tour

Sinterklaas is er voor ieder kind. Maar het Sinterklaasfeest vieren is niet altijd mogelijk voor alle kinderen in Nederland, vaak door gebrek aan geld. Dit geldt veelal voor kinderen die wonen in opvanglocaties en kinderen die opgroeien in armoede. Speciaal voor hen is er de Sint Express Tour, een onvergetelijk Sinterklaasfeest.

Het vieren van Sinterklaas is niet voor alle kinderen in Nederland vanzelfsprekend. Met de Sint Express Tour proberen wij daar verandering in te brengen. De Sint Express Tour is een familiefeest en een gezellige dag voor het hele gezin die begint in de trein en eindigt op een feestlocatie. De Sint Express Tour bestaat sinds 2013.

Sint Express Tour 2017

Op zondag 26 november 2017 vindt de vijfde editie van de Sint Express Tour plaats. Er rijden die dag twee speciale treinen door Nederland langs diverse stations; een Noordtrein en een Oosttrein. In totaal kunnen er 500 kinderen mee met de treinen, exclusief hun begeleiders.

feest in de trein

In de trein begint het Sinterklaasfeest al. Er zijn allerlei Pieten aanwezig zoals Muziekpieten, Danspieten, Goochelpieten, Strooipieten en Voorleespieten. Dat wordt een vrolijke boel! Ook gaan onze ambassadeurs mee, in elke trein zijn zij aanwezig zodat er voor alle kinderen veel persoonlijke aandacht is. Al feestend brengen de treinen iedereen naar de feestlocatie, de Rijtuigenloods in Amersfoort. 

feestlocatie

Op de feestlocatie de Rijtuigenloods in Amersfoort vinden de hele middag allerlei activiteiten plaats. Er is een uitgebreide lunch zoals het maken van je eigen hamburger of het versieren van je hotdog. Ook zijn er poffertjes, fruit en vegetarische wraps en er is onbeperkt koffie, thee en limonade. Natuurlijk komt Sinterklaas langs zodat alle kinderen hem kunnen ontmoeten. Daarna sluiten we af met een voorstelling van Woezel & Pip, de twee bekende en superlieve hondjes. En voordat iedereen weer met de trein naar huis gaat, krijgen de kinderen nog een persoonlijk cadeau mee. 

Kosteloos feest

De Sint Express Tour is voor kinderen die onder de armoedegrens leven en daarom is dit feest gratis. Alleen het vervoer van huis naar het opstapstation dient zelf geregeld te worden. Het aanmeldformulier bevat meer informatie hierover. Meld je snel aan want vol is echt vol!

twee treinen

Tijdens de Sint Express Tour op zondag 26 november rijden er twee treinen: Trein Noord en Trein Oost. Trein Noord is de middagtrein met de opstapplaatsen Zwolle, Harderwijk en Putten. Trein Oost is de ochtendtrein met de opstapplaatsen Enschede, Almelo, Deventer en Apeldoorn. Klik op een button om je aan te melden voor een trein of om je aan te melden wanneer je komt met eigen vervoer. 

aanmelden trein noord aanmelden trein oost

AANMELDEN AMERSFOORT EIGEN VERVOER (geen trein)

Wil je meer weten over de Sint Express Tour? Lees de veelgestelde vragen hieronder of stuur een e-mail naar events@hetvergetenkind.nl

Ja, deze kinderen mogen ook mee. Het Sinterklaasfeest is echter wel gericht op de leeftijd twee tot acht jaar. Alle kinderen mogen in principe een cadeau uitkiezen.

Wanneer er sprake is van een éénoudergezin dan is het toegestaan om een tweede volwassene mee te nemen, dit mag bijvoorbeeld een opa of oma zijn.

Nee, na het aanmelden voor de Sint Express Tour volgt er een e-mail met hierin het verlanglijstje staat. Op dit verlanglijstje kan men een eerste en tweede keuze aangeven voor een cadeau.

Dit is in principe niet mogelijk maar geef het aan bij 'opmerking' op het aanmeldformulier. We kijken dan of we hier iets in kunnen betekenen maar we geven geen garantie dat het kan.

Zolang er plekken beschikbaar zijn, is aanmelden mogelijk. Diegene die zich als eerste aanmeldt komt ook als eerste op de lijst. Wanneer het maximale aantal is bereikt wordt het inschrijfformulier gesloten. Je kunt dan een e-mail sturen naar events@hetvergetenkind.nl om zo op de reservelijst te komen.

Nee, alle aanmeldingen dienen schriftelijk te gebeuren en hierbij geldt een uiterlijke inschrijfdatum. Na deze datum vervalt het inschrijfformulier en is inschrijven niet meer mogelijk. Je kunt dan een e-mail sturen naar events@hetvergetenkind.nl om zo op de reservelijst te komen.

Ja, veelal is er bij de Sint Express Tour pers aanwezig.

Help mee

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat kwetsbare kinderen in Nederland hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen werken aan een toekomst. Help je mee?

Doneer nu

kom in actie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

steunen als bedrijf

word partner