Een onvergetelijke dag die de gezinsband versterkt

In een rustig hoekje van Nederland woont het samengestelde gezin van Gerard. Financieel hebben ze het zwaar, waardoor uitstapjes onmogelijk zijn. Maar onlangs kon het gezin mee op Heppie Tour naar DierenPark Amersfoort. Met lachende gezichten en sprankelende ogen zag Gerard hoe dit uitstapje een bijzondere band tussen de kinderen creëerde. "Het heeft onze band zeker versterkt," vertelt Gerard vol dankbaarheid. 

Heppie Tour Amersfoort

Gerard is afgekeurd en kan daarom niet werken. Hij krijgt nauwelijks hulp van de gemeente. Maar Gerard laat zich niet uit het veld slaan. Hij zet alles op alles om thuis een fijne plek te creëren voor de kinderen. Het huis is omgetoverd tot een waar speelparadijs, met een zwembad, trampoline en een kist vol speelgoed. Daarnaast worden er fanatiek regenboogcupcakes gebakken en gedeeld met de hele familie. Ook met de moeders die een eindje verderop wonen. 

Het zijn de uitstapjes buitenshuis die gewoonweg niet haalbaar zijn. Gerard: "Uitstapjes maken doen we graag, maar financieel is er niet veel mogelijk.” Het doet hem zichtbaar pijn dat de kinderen de dupe zijn van zijn financiële situatie. Het uitstapje naar DierenPark Amersfoort was dan ook een grote verrassing voor het gezin. Het geeft het gezin de kans om even uit hun omgeving te ontsnappen, onbezorgd te zijn en met elkaar plezier te maken.

Vol energie
Als we vragen wat de kinderen het leukste vonden, roept een van de kinderen enthousiast: “De vogeltjes! Daar waren heel veel glijbanen en de vogeltjes vlogen over je heen.” Ook over de speurtocht met dierenpoep werd nog druk nagepraat. De kinderen bruisten van de energie die dag. Zelfs zoveel dat ze bij elke speeltuin even moesten stoppen om uit te razen. 

“Zo’n dagje uit is belangrijk
voor de binding met de kinderen
onderling. Maar ook met mij.” 

Meer dan plezier
Voor Gerard is zo’n dagje uit meer dan alleen plezier: “Het is belangrijk dat we zo nu en dan uit onze omgeving worden gehaald. Zodat we elkaar weer op een nieuwe manier leren kennen. Om de band te versterken. De kinderen met elkaar, maar ook ik met de kinderen.” En die band werd inderdaad versterkt. Een van de kinderen vertelt hoe zo'n dagje uit naar DierenPark Amersfoort de relatie tussen haar en haar zusje heeft veranderd. “Eerst kon ik niet zo goed met mijn zusje opschieten, maar in de dierentuin hebben we veel met elkaar gelachen.” Ze zoeken elkaar nu veel meer op en hebben het weer leuk samen. “We gaan vaak tv kijken in het tuinhuis of komen hier samen even tot rust.” 

Heppie Tour Amersfoort 2

Herinnering voor het leven
"De kinderen hebben het nog wekelijks over de dierentuin", vertelt vader trots. Het is een herinnering voor het leven. Iets waar ze nog lang op kunnen teren. Als we vragen of ze nog een keer meegaan, beginnen de kinderen te trappelen op de bank. Gerard zegt; “Ik ga direct mijn begeleider bellen, zodat we hopelijk de volgende keer weer meekunnen." "Ja, en dan echt met z’n allen, want de vorige keer was mijn zusje ziek", roept een van de kinderen na.

 


Kerstbox 2023Help je mee meer kinderen een dagje uit te geven?

Deze kerstvakantie willen we minstens 5.500 kinderen een Onvergetelijke Kerst(box) bezorgen. Hierin zitten speelgoed, spelletjes en tickets voor een dagje uit naar een pretpark. Of zelfs een uitnodiging voor een weekend weg! Daarmee maken kinderen gouden herinneringen, waar ze nog lang op kunnen teren. 

Je geeft al een Onvergetelijke Kerst(box) voor 15 euro. Doe je mee?

Doneer een Kerstbox

kerst doneren

Vrijwilliger worden

bij Het Vergeten Kind?

Meld je aan

EEn FIJNE
kerst

Deze activiteiten maakt jouw donatie mogelijk 

Lees welke