GUUSJE NEDERHORST

Guusje NederhorstGuusje werd vooral bekend door haar rol als actrice in Goede Tijden, Slechte Tijden. Als zangeres in de groep Linda, Roos & Jessica kreeg ze nog meer bekendheid. Guusje was een zorgzame jonge vrouw die gek was op kinderen en dieren. Een liefdevol, warm en puur mens. Guusje kon slecht tegen onrecht tegen kinderen. Het liefst wilde ze alle hulpbehoevenden helpen.

Guusje was getrouwd met Dinand Woesthoff, leadzanger van de band Kane. Samen kregen ze op 29 juni 2003 een zoon. Op 29 januari 2004 overleed Nederhorst op 34-jarige leeftijd - zes dagen voor haar 35e verjaardag - aan de gevolgen van borstkanker. 

Woezel en Pip

In de laatste maanden voor haar dood was Guusje bezig met het schrijven van een kinderboekje: Woezel en Pip. Voor het verhaal liet zij zich inspireren door haar eigen honden. De hondjes beleven met andere dieren veel avonturen in de Tovertuin. Het boekje en bijbehorende cd werden ruim één jaar na haar dood uitgegeven.

Guusje Nederhorst Foundation

In 2007 richtte Dinand Woesthoff ter lieve nagedachtenis aan zijn vrouw Guusje een stichting op: Guusje Nederhorst Foundation. Een stichting voor kinderen die hulp nodig hebben. De Guusje Nederhorst Foundation had als doel om Tovertuinen (de plek waar Woezel en Pip allerlei avonturen beleven) te brengen naar kinderen die niet in een stabiele gezinssituatie opgroeien. In 2014 besluiten we -  in overleg met Dinand - om verder te gaan onder de naam ‘Stichting Het Vergeten Kind’.

Week van Het Vergeten Kind

Ieder jaar vindt de Week van Het Vergeten Kind plaats. Tijdens deze week vraagt Stichting Het Vergeten Kind aandacht voor de problematiek van kwetsbare kinderen. De Week is van 29 januari t/m 4 februari. Ter lieve herinnering aan Guusje Nederhorst houden we deze dagen in ere: 29 januari is Guusje haar sterfdag, 4 februari haar geboortedag en ook de dag waarop Guusje is begraven.

Help mee

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat kwetsbare kinderen in Nederland hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen werken aan een toekomst. Help je mee?

Doneer nu

Kom in actie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

steunen als bedrijf

Word partner