Geschiedenis

Stichting Het Vergeten Kind heeft een rijke geschiedenis. De stichting, in 2007 begonnen als de Guusje Nederhorst Foundation, verandert in 2014 in haar huidige naam: Stichting Het Vergeten Kind. In 2016 fuseert Stichting Het Vergeten Kind met Stichting Heppie. Op die manier kunnen beide stichtingen hun krachten bundelen voor de kwetsbare kinderen in Nederland.
 

STICHTING HET VERGETEN KIND

Stichting Het Vergeten Kind is in 2007 begonnen onder de naam ‘Guusje Nederhorst Foundation’. Guusje Nederhorst, de bedenker van de animatiehondjes Woezel en Pip sterft in 2004 op 34-jarige leeftijd. Ter nagedachtenis aan Guusje, richt haar man en zanger van de band Kane -  Dinand Woesthoff- in 2007 de Guusje Nederhorst Foundation op. De Guusje Nederhorst Foundation had als doel om Tovertuinen (de plek waar Woezel en Pip allerlei avonturen beleven) te brengen naar kinderen die niet in een stabiele gezinssituatie opgroeien. In 2014 zijn we - in goed overleg met Dinand - verder gegaan onder de naam ‘Stichting Het Vergeten Kind’.

STICHTING HEPPIE 

Stichting Heppie is in 1997 door René van de Camp opgericht onder de naam Stichting Kico. Doel van Kico: kinderen uit verschillende leefgroepen structureel op te vangen tijdens opvang weekenden en zorgvakanties met de continuïteit van bekende gezichten.  In 2009 wijzigde de stichting van naam: Kico ging door onder de naam Stichting Heppie. In 2016 fuseert Stichting Heppie met Stichting Het Vergeten Kind

Missie   Resultaten    Het team

 

 

 

Help mee

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat kwetsbare kinderen in Nederland hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen werken aan een toekomst. Help je mee?

Doneer nu

Kom in actie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

steunen als bedrijf

Word partner