maak kennis met AMBASSADEUR Jörgen RAYMANN

"Ik wil iets kunnen betekenen voor deze kinderen, want we hebben geen idee hoeveel ellende er is in Nederland. Deze kwetsbare kinderen vormen een generatie die in een vicieuze cirkel terechtkomt als we niets doen." 

Jörgen was als kind altijd al gefascineerd door het fenomeen televisie. Zijn allereerste vakantiebaantje was op dertienjarige leeftijd bij de STVS, de nationale zender van Suriname. Op zijn zeventiende presenteerde hij zijn eerste televisiequiz in Suriname. Nadat de cabaretavonden in zijn restaurant in Suriname een succes bleken, werd hij gevraagd om een oudejaarsprogramma te maken voor de Surinaamse televisie. 

In 1998 kwam Jörgen met zijn theatershow naar Nederland. Toen begon ook in ons land het balletje te rollen. Hij presenteerde het televisieprogramma ‘The Comedy Factory’, verhuisde in 2011 definitief naar Nederland, en werd door het late night programma ‘Raymann is laat’ een alom geliefde comedian en tv-personality. Inmiddels heeft Jörgen het roer omgegooid en zet zich als Chief Inspiration Officer bij Lenard and Lenard in om ondernemers en medewerkers te inspireren en te adviseren hoe om te gaan met uitdagingen en kansen. 

Jörgen Raymann bij Heppie FestivalJörgen bij Heppie Festival in juli 2022.

Jörgen is al meer dan tien jaar ambassadeur bij UNICEF. Toen Jörgen in 2013 met Dinand Woesthoff, de oprichter van de Guusje Nederhorst Foundation (2007-2013, voorloper Het Vergeten Kind), sprak over de situatie van 40.000 kinderen in Nederlandse opvanglocaties, schrok hij daar enorm van. Jörgen wilde iets betekenen voor deze kinderen en werd zodoende Vriend van de stichting. 

Vanaf 2022 wordt de vriendschap nog hechter en wordt hij ook ambassadeur van onze stichting. “Kinderleed vervult me altijd met een groot gevoel van onrecht. Ik wil eraan bijdragen dat zij zich gezien voelen en zorgen dat hun situatie verbetert. Mijn motivatie stopt niet bij landsgrenzen. Met deze stap wil ik ambassadeur zijn voor alle kinderen in de wereld. In ons eigen land en ver daarbuiten!”, aldus Jörgen.

Help mee

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat kwetsbare kinderen in Nederland hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen werken aan een toekomst. Help je mee?

Doneer nu

Kom in actie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

steunen als bedrijf

Word partner