Maak kennis met vriend johnny de mol

"Het Vergeten Kind draagt precies het gedachtegoed uit waar Guusje voor stond. Ik heb mij met hart en ziel ingezet voor de projecten en activiteiten van de stichting. Niet alleen omdat ik op deze manier Guusjes herinnering in leven wilde houden, maar vooral omdat kinderen de toekomst zijn. Als wij niet goed voor ze zorgen. Wie dan wel? De tijd is aangebroken dat ik mijn strijd voor hen op een andere manier invul.“

Johnny de Mol is als presentator en acteur al jarenlang niet meer weg te denken van de Nederlandse televisie. De programma’s waar Johnny het beste tot zijn recht komt, zijn de programma’s waar hij zijn maatschappelijke hart en aangeboren talent om echt in gesprek te gaan met mensen combineert. Zijn bekendste programma’s zijn misschien wel ‘SynDROOM’ en ‘Waar is de Mol?’

Al vanaf het begin is hij nauw betrokken bij de stichting die van 2007 tot 2013 actief was onder de naam ‘Guusje Nederhorst Foundation’. Als een van de beste vrienden van Guusje wist hij hoe belangrijk het voor haar was om kwetsbaren in onze samenleving te helpen. En misschien was dat ook wel wat hun vriendschap zo sterk maakte: samen lol maken, maar ook samen opkomen voor kwetsbaren. Johnny zat van 2010 tot 2016 ook in het bestuur van de stichting. 

Vanaf september 2021 start deze alleskunner met zijn dagelijkse talkshow ‘HLF8’ op SBS6. In goed overleg is besloten dat hij zijn taken als ambassadeur bij Het Vergeten Kind zal neerleggen om zich volledig te kunnen focussen op zijn nieuwe uitdaging, maar ook om als talkshowhost volledig neutraal te kunnen zijn. Echter Johnny zal altijd een bijzonder plekje innemen bij onze stichting. En met de belofte dat hij in zijn talkshow aandacht zal besteden aan jeugdzorgthema’s om misstanden te agenderen, ervaringsdeskundigen (zoals The Unforgettables) aan het woord te laten en beleidsmakers uit te dagen de situatie te verbeteren, weten wij dat hij de vergeten kinderen voor altijd in zijn hart zitten.

Ambassadeur Johnny de Mol - Event Heroes & Champions 2018

 

Help mee

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat kwetsbare kinderen in Nederland hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen werken aan een toekomst. Help je mee?

Doneer nu

Kom in actie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

steunen als bedrijf

Word partner