maak kennis met vriend jandino asporaat

“De vergeten kinderen, het zijn allemaal parels! Zodra je in een instelling terechtkomt, ben je kind af. Je maakt nare dingen mee, je leert heel snel voor jezelf op te komen, want niemand anders gaat dat voor je doen. Wat je heel vaak aan iemand moet laten weten is: ik zie jou, je bent heel bijzonder, je bent heel speciaal.”

Jandino is geboren op Curaçao, net als zijn zusje en twee broertjes. Op zijn elfde verhuisden ze naar Nederland, zij kwamen terecht in de Rotterdam-Zuid. Hij maakte zijn televisiedebuut in het programma van Jörgen Raymann, ook Vriend van Het Vergeten Kind. En in 2011 kreeg hij zijn eigen programma 'De Dino Show'. Vanaf dat moment is Jandino als stand-upcomedian, acteur en presentator niet meer weg te denken uit de Nederlandse showbizz-, televisie- of cabaretwereld is. Hij scoorde enorme hits met ‘Bon Bini Holland 1 & 2’. Voor beide films won hij de Gouden Kalf Publieksprijs. Een derde Bon Bini-film ‘Judeska in Da House’ kon niet uitblijven. 

Vriend Jandino Asporaat - Het Vergeten Kind - The Unforgettables

In 2020 verscheen zijn openhartige boek ‘DINO: Dromen met je ogen open” waarin hij vertelt over zijn heftige leven. Zijn moeder kreeg het, een paar maanden na aankomst in Nederland, heel erg zwaar en moest worden opgenomen. Trots vertelt hij over de moeizame weg die hij en zijn familie hebben afgelegd. In 2017 mochten onze Unforgettables, leden van de jongerenraad, Jandino het hemd van het lijf vragen tijdens een trainingsweekend. Ook vragen over de moeilijke momenten in zijn leven beantwoordde hij openhartig. Jandino gaf de jongeren mee dat het niet alleen maar een nare tijd was, maar ook heel leerzaam is geweest.  Hij leerde om voor zichzelf op te komen en hij heeft moeten vechten voor zijn toekomst, want als híj dit niet deed, dan zou niemand het doen. En dat gaf hij ook mee aan The Unforgettables: “blijf geloven in jezelf én laat je nooit door iemand vertellen dat je iets niet kan”. En zo is het!!

Sindsdien zet hij zich als Vriend in voor de vergeten kinderen en bezoekt hij ook geregeld kinderevents. Zodra Jandino in huis is, weet je… het is party time!

Help mee

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat kwetsbare kinderen in Nederland hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen werken aan een toekomst. Help je mee?

Doneer nu

Kom in actie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

steunen als bedrijf

Word partner