Maak kennis met ambassadeur Babette van Veen

Babette van Veen was ‘ambassadeur van het eerste uur’ en is sinds 2023 een dierbare vriendin van de stichting. Heel Nederland leerde haar als actrice kennen in de rol van Linda Dekker. En sinds 2015 is ze weer dagelijks te zien in ‘Goede Tijden Slechte Tijden’. De serie betekende ook de doorbraak van haar goede vriendin Guusje Nederhorst. 

Babette heeft in de beginjaren van de stichting (van 2007 tot 2013 bekend als Guusje Nederhorst Foundation) veel kinderen in opvanglocaties bezocht. Ze maakte de kinderen aan het lachen en las ze verhalen voor uit de boeken van ‘Woezel & Pip’. Ook zag ze veel sobere opvanglocaties letterlijk veranderen in een Tovertuin. De veilige wereld die haar vriendin Guusje creëerde rondom de twee hondjes werden fijne speel- en woonplekken voor kwetsbare kinderen die niet meer thuis konden wonen. 

Alhoewel vooral bekend als actrice, is Babette ook een hele goede zangeres. Met GTST-collega’s Guusje en Katja Schuurman scoorde ze verschillende hits, maar ze heeft ook solo-albums gemaakt en gezongen in musicals en theatervoorstellingen. En met het schrijven van kinderboek ‘Prinses Leentje & de weg naar het hart’ laat ze wederom zien hoe goed zij kinderen begrijpt en hen mee kan nemen in een mooi verhaal met een boodschap. Datzelfde deed ze voor de vergeten kinderen in ons land. Speciaal voor hen schreef en zong ze het ontroerend mooie lied ‘Kleine strijder’. In 2021 verscheen haar tweede kinderboek. 
 


Ik weet niet wie je bent. Ik weet niet hoe je heet. Maar nu bestaat er iemand die je nooit meer vergeet…” (Uit ‘Kleine strijder’.)

 

Help mee

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat kwetsbare kinderen in Nederland hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen werken aan een toekomst. Help je mee?

Doneer nu

Kom in actie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

steunen als bedrijf

Word partner