Maak kennis met Ambassadeur Angela Schijf

Angela Schijf is al jarenlang een geliefde actrice in Nederland en vooral bekend van haar rollen in ‘Flikken Maastricht’ en ‘Meisje van Plezier’. In 2014 won ze met eerstgenoemde serie de Gouden Televizier-Ring en in 2016 en 2017 de Zilveren Televizier-Ster voor beste televisieactrice. 

Angela is in 2012 ambassadeur van de stichting geworden. Ze kende Guusje Nederhorst (van 2007 tot 2013 heetten wij de Guusje Nederhorst Foundation) van Goede Tijden, Slechte Tijden. Maar het was vooral haar moederhart dat ervoor zorgde dat ze zich wilde inzetten voor de stichting. Het welzijn van haar drie dochters gaat voor alles en het onrecht dat er zoveel kinderen in Nederland zijn die geen fijne kindertijd hebben, raakt haar enorm. 

Ambassadeur Angela Schijf - Week van Het Vergeten Kind 2021 - Heppie Box

Het maakt haar strijdbaar en dat zien we terug als ze zich als ambassadeur vol bezieling uitspreekt aan tafel bij een praatprogramma om aandacht te vragen voor een misstand. Of wanneer ze in gesprek gaat met premier Rutte, de minister van VWS, gemeenten en beleidsmakers en hen opjaagt voor een jeugdzorgbeleid waar het belang van het kind centraal staat. Maar het allerleukste vindt ze het als ze connectie kan maken met de kinderen. En gelukkig komt dat ook regelmatig voor.

Help mee

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat kwetsbare kinderen in Nederland hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen werken aan een toekomst. Help je mee?

Doneer nu

Kom in actie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

steunen als bedrijf

Word partner