Heppie Factory: een boost voor het zelfvertrouwen 

Angelique en haar man zijn gezinshuisouders die een liefdevol thuis bieden aan zeven kinderen met problematische thuissituaties. Ze vormen een hecht gezin, altijd op zoek naar momenten om kostbare herinneringen te creëren. Zoals op ons jaarlijkse evenement Heppie Factory. "De kinderen kijken er maanden naar uit. Het is ongelofelijk hoeveel plezier ze beleven en hoe ze zichzelf kunnen zijn," vertelt Angelique.

 

De kinderen die bij Angelique in huis wonen, dragen vaak een last van angst en onzekerheid met zich mee. Roos, de dochter van Angelique en werkzaam in het gezinshuis, vertelt: "zelfs al zijn sommigen van hen hier opgegroeid, vragen ze nog steeds regelmatig: 'We mogen hier wel blijven, toch?'" De kinderen ervaren een gevoel van anders-zijn en worden geconfronteerd met vragen over de samenstelling van hun gezin, “wat voor de kinderen natuurlijk ontzettend pijnlijk is”, voegt Angelique toe. 

Maar wanneer Heppie Factory in zicht is, krijgen ze een oppepper. Dit evenement is een lichtpuntje voor de kinderen, een dag waarop ze volledig zichzelf kunnen zijn en kunnen ontspannen. Roos benadrukt het belang hiervan: "Ze beseffen dat ze niet alleen zijn in hun ervaring. Voor deze kinderen is dat ontzettend waardevol." 

Heppie Factory 23 stoelmassage

Van spanning naar vertrouwen

Op de dag van Heppie Factory zijn de kinderen wat nerveus. Roos: "Je ziet die glinstering in hun ogen, en ze vragen zich af wat er te gebeuren staat." De vertrouwdheid van de vrijwilligers, die de kinderen al kennen van eerdere activiteiten georganiseerd door Het Vergeten Kind, brengt bij binnenkomst onmiddellijk rust en vertrouwen. 

In de beautyhoek rennen de kinderen naar de stoelen, waar hun haren worden gedaan en ze worden opgemaakt. "Een meisje liet haar haar invlechten met verschillende kleuren. Ze begon helemaal te stralen, aangemoedigd door de vrijwilligers op het evenement," vertelt Angelique. "De vrijwilligers geven de kinderen het vertrouwen en de veiligheid die ze nodig hebben om plezier te maken en zichzelf te zijn". 

Heppie Factory 23 kapper

Niet te stoppen

Vervolgens waren de kinderen niet te stoppen en voelden ze zich veilig genoeg om zelf op ontdekkingstocht te gaan, iets wat ze normaal gesproken niet snel doen. De dag was gevuld met activiteiten zoals koekjes bakken, theaterworkshops, robots maken, boksen en een optreden van Emma Heesters, waarbij een van de kinderen zelfs het podium betrad om te dansen.

Koesteren van kostbare herinneringen

"Deze dagen blijven de kinderen nog lang bij", zegt Angelique. "Ze kunnen teren op de herinneringen en aandacht die ze tijdens de Heppie Factory hebben ervaren." De kinderen stralen van geluk. Loa, een van de kinderen, roept aan het einde van de dag: "Ik voel me blij bij Heppie. Ik hoop dat ik er volgend jaar weer bij ben.”