“Ik weet nog niet of ik met de feestdagen thuis mag zijn”

Duizenden kinderen in Nederland kijken op tegen de feestdagen. Ze voelen zich eenzamer dan ooit. Of de decembermaand brengt pijnlijke herinneringen in hen naar boven. Omdat Kerstmis bij hen geen feestje was. Geen gezellige tijd met familie. En was al helemaal geen sprake van lekker eten en cadeautjes. Zo ook voor Timo.

Bij Timo thuis is het niet veilig
Timo is dertien en woont samen met zijn jongere zusje thuis, maar het gezin staat onder streng toezicht van jeugdzorg. Timo's moeder heeft gewelddadige buien en zijn vader kampt met ADHD. Dat laatste werkt als een rode lap op een stier voor zijn moeder. Met hulp proberen ze het beiden onder controle te houden, maar de laatste tijd lijken de ruzies en het geweld heftiger te worden. Uithuisplaatsing van Timo en zijn zusje hangt dreigend boven het gezin. 

Niet weten of je met kerst nog thuis woont
Timo probeert zijn ouders zo veel mogelijk te ontwijken omdat hij bang is iets verkeerds te zeggen, waardoor de bom ontploft. De spanning in huis vreet aan hem en de vraag of hij met kerst nog wel thuis woont, maakt hem intens verdrietig. “Ik hoop dat ik komende kerst gewoon thuis kan zijn, maar dan moeten mijn ouders minder ruzie maken.”

Hopen op een dag zonder ruzie
Ook al heeft Timo maar weinig om naar uit te kijken, de komende periode hoopt hij zo dat ze met elkaar een fijne tijd kunnen hebben. Dat er eens een dag voorbij gaat waarop géén ruzie gemaakt wordt. “Ik snap gewoon niet goed waarom het ze niet lukt gewoon eens één dag geen ruzie te maken!”

bezorg jij vergeten kinderen een Onvergetelijke kerst(box)

Kerstbox 2023We kunnen de problemen van kinderen als Timo niet altijd voorkomen of direct oplossen. We werken aan langetermijnoplossingen, maar we zorgen ook voor fijne momenten waarbij deze kinderen weer even onbezorgd kind kunnen zijn. Daarom willen we deze kerstvakantie minstens 5.500 kinderen een Onvergetelijke Kerst(box) bezorgen. Hierin zitten speelgoed, spelletjes en tickets voor een dagje uit naar een pretpark. Of zelfs een uitnodiging voor een weekend weg! Daarmee maken ze gouden herinneringen, waar ze nog lang op kunnen teren. 

Je geeft al een Onvergetelijke Kerst(box) voor 15 euro. Doe je mee?

Doneer een Kerstbox

kerst doneren

Vrijwilliger worden

bij Het Vergeten Kind?

Meld je aan

EEn FIJNE
kerst

Deze activiteiten maakt jouw donatie mogelijk 

Lees welke