“Kerst kan me gestolen worden”

Duizenden kinderen in Nederland kijken op tegen de feestdagen. Ze voelen zich eenzamer dan ooit. Of de decembermaand brengt pijnlijke herinneringen in hen naar boven. Omdat Kerstmis bij hen geen feestje was. Geen gezellige tijd met familie. En was al helemaal geen sprake van lekker eten en cadeautjes. Zo ook voor Jeffrey.

Jeffrey woont in een gezinshuis
De zestienjarige Jeffrey woont sinds twee jaar in een gezinshuis. Hij vindt het daar niet altijd leuk, omdat hij de oudste is en weinig aansluiting vindt met de andere kinderen. Bovendien is het niet thuis. Jeffrey's moeder overleed heel plotseling vier jaar geleden en vanaf dat moment belandden hij en zijn vader in een negatieve spiraal. Zo erg zelfs dat jeugdzorg besloot Jeffrey uit huis te plaatsen. 

Leuk uitje met elkaar
Jeffrey kijkt met een warm gevoel terug op de feestdagen toen zijn moeder nog leefde. Ze zorgde ervoor dat het gezellig was in huis en in de kerstvakantie gingen ze er altijd op uit met z’n drieën. Naar een pretpark en gezellig samen spelletjes doen, altijd wel iets om fijne herinneringen met elkaar te maken. Na het overlijden van zijn moeder veranderde dat doordat de relatie met zijn vader verslechterde. “Vroeger deden we altijd iets leuks in de kerstvakantie met elkaar, maar dat doen we al jaren niet meer”

Weinig aansluiting met de andere kinderen
In het gezinshuis waar Jeffrey nu woont zijn maar weinig kinderen van zijn leeftijd. Hij spendeert zijn vrije tijd dan ook vaak alleen. De begeleiders doen hun best om het gezellig te maken, maar dat stelt niet zoveel voor. Er is weinig geld voor versieringen. “Ik vind kerst gewoon stom dus zit ik veel alleen op mijn kamer.  Ze weten hier ook helemaal niet hoe je kerst moet vieren!”

bezorg jij vergeten kinderen een Onvergetelijke kerst(box)

Kerstbox 2023We kunnen de problemen van kinderen als Jeffrey niet altijd voorkomen of direct oplossen. We werken aan langetermijnoplossingen, maar we zorgen ook voor fijne momenten waarbij deze kinderen weer even onbezorgd kind kunnen zijn. Daarom willen we deze kerstvakantie minstens 5.500 kinderen een Onvergetelijke Kerst(box) bezorgen. Hierin zitten speelgoed, spelletjes en tickets voor een dagje uit naar een pretpark. Of zelfs een uitnodiging voor een weekend weg! Daarmee maken ze gouden herinneringen, waar ze nog lang op kunnen teren. 

Je geeft al een Onvergetelijke Kerst(box) voor 15 euro. Doe je mee?

Doneer een Kerstbox

kerst doneren

Vrijwilliger worden

bij Het Vergeten Kind?

Meld je aan

EEn FIJNE
kerst

Deze activiteiten maakt jouw donatie mogelijk 

Lees welke