Informatie voor gemeenten

De wijkteams (buurtteams/wijknetwerken/centrum voor jeugd & gezin) uit uw gemeente weten welke gezinnen er in de knel zitten en het allerhardst een positieve ervaring kunnen gebruiken. Zij kunnen deze gezinnen de Heppie Tour aanbieden. Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat.


HeppieTourAquarium

DE HEPPIE TOUR

Hoe werkt het?

  1. Jullie als gemeente werven zelf gezinnen die passen binnen de doelgroep van dit project: kwetsbare gezinnen waarbij sprake is van meervoudige problematiek en die in contact staan met (jeugd)hulpverlening.
  2. Er is één vaste contactpersoon vanuit de gemeente of door de gemeente aangewezen instantie die overzicht houdt over de deelnemende gezinnen en hierover communiceert met de contactpersoon van Het Vergeten Kind. Dit is bijvoorbeeld een beleidsmedewerker jeugd, wijkteammedewerker of medewerker van een jeugdhulpverlenende instantie.
  3. De vaste contactpersoon is zelf aanwezig tijdens de Heppie Tour, reist mee met de bus en is aanspreekpunt voor de gezinnen gedurende de dag. Per gemeente kunnen er maximaal twee personen mee.
  4. Als gemeente mogen jullie 1 bus vullen voor max. 60 personen (incl. contactpersonen).

Naar het aanmeldformulier


Heppie Box 1000x800

Heppie Box

De wijkteams (buurtteams/wijknetwerken/centrum voor jeugd & gezin) uit uw
gemeente weten welke gezinnen er in de knel zitten en het allerhardst een positieve ervaring kunnen gebruiken. Zij kunnen deze gezinnen de Heppie Box aanbieden. Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat.

Hoe werkt het? 

  1. Wij vragen jullie te inventariseren hoeveel gezinnen een Heppie Box goed kunnen gebruiken. Let op, je moet als gemeente minimaal 25 Boxen afnemen. Je mag er maximaal 250 aanvragen. 
  2. Twee weken voor de schoolvakantie bezorgen wij kosteloos de Heppie Boxen bij jou in de gemeente op een door jou gewenst afleveradres.
  3. De week voor de schoolvakantie vragen wij jullie de Heppie Boxen uit te delen bij de gezinnen. Het rondbrengen van de Boxen biedt een leuke kans om op een ontspannen manier contact te maken met gezinnen uit jouw gemeente. 

Naar het aanmeldformulier