heppie vakanties & weekenden

Voor kinderen is het heerlijk om op vakantie of een weekendje weg gaan. Fijne, ontspannende dingen doen en nieuwe vrienden maken. Toch zijn er veel kinderen in Nederland die er om verschillende redenen niet zomaar tussenuit kunnen. omdat er geen geld voor is, of omdat ze een stoornis of achterstand hebben waardoor extra begeleiding bij het spelen nodig is. Ook deze kwetsbare kinderen verdienen een superleuke tijd en daarom organiseren wij Heppie vakanties & weekenden.

Heppie vakanties & weekenden zijn er speciaal voor kinderen van zes tot en met achttien jaar. Ook zijn er begeleide gezinsvakanties. Bij een weekend of vakantie van Heppie draait alles om gezelligheid, lol en onbezorgd spelen. Lekker ravotten en ontspannen in een leuke groep van leeftijdsgenootjes. Tegelijkertijd is er alle aandacht en zorg voor elk individueel kind. Positieve ervaringen in een geborgen sfeer en binnen een klimaat van aandacht, dat typeert de Heppie vakanties & weekenden.

Klimaat van aandacht

Onze ruim 550 vrijwilligers begeleiden de kinderen en jongeren aan de hand van onze eigen speciale methode: ‘Klimaat van Aandacht’. Deze methodiek staat voor erbij horen, positieve aandacht, positieve jeugdherinneringen creëren en samen spelen. 

Met deze methode geven we bij Heppie vakanties & weekenden de kinderen weer de moed, het zelfvertrouwen en de energie om door te gaan. Deze werkwijze is het resultaat van jarenlange ervaring in het begeleiden van kinderen met moeilijk gedrag. Een positieve sfeer staat daarbij centraal.  Zo heeft elk kind een geweldige tijd. Tijdens de activiteiten wordt de zorg voor de kinderen en jongeren overgenomen door onze zorgvuldig geselecteerde en goed getrainde vrijwilligers.

Heppie vrijwilligers

De vrijwilligers bij Heppie zijn te herkennen aan hun enorme betrokkenheid in de omgang met de kinderen. Zij begeleiden de kinderen op een respectvolle, positieve en duidelijke manier waardoor er een basis van vertrouwen ontstaat tussen de vrijwilligers en de kinderen. 

Onze vrijwilligers gaan uit van de vaardigheden van het kind en leggen de nadruk op de dingen die een kind goed doet. Bij Heppie vakanties & weekenden zijn er duidelijke grenzen en wordt er structuur geboden. De vrijwilligers spelen altijd mee, dat is leuk en gezellig én het zorgt ervoor dat gedrag makkelijker bijgestuurd kan worden om conflicten te voorkomen. Op die manier lukt het dan vaak wel om mee te doen met de groep en vriendjes te maken. 

LOCATIES

De Heppie vakanties & weekenden vinden het hele jaar door plaats op drie locaties in Nederland: Mierlo, Veldhoven en Rotterdam.  

Locatie Hotel Heppie 

Hotel Heppie ligt in Mierlo, op een mooi bosrijk terrein. Deze accommodatie is van onszelf en heeft een theaterzaal, chillruimte, speelbos, Cruyff Court, skelterbaan, klimparcours, kampvuurplaats en binnenspeeltuin. Genoeg te doen dus!

Locatie De Buitenjan

De Buitenjan ligt aan de rand van Veldhoven, in een prachtige, echt Brabantse en bosrijke omgeving. Deze accommodatie heeft een sporthal en sportvelden, toneelzaal, kleine discotheek, boshut, kampvuurplaats, centrale ontmoetingsruimte en het klimpark Klimrijk Brabant dat ernaast ligt. Wauw!

Zeilschip De Eendracht

Extra speciaal is onze Heppie zeilvakantie op een driemaster van wel zestig meter lang, genaamd Zeilschip De Eendracht. Zeilen hijsen, kompas leren kijken en kaart lezen om de juiste koers te varen. Als een echte kapitein aan het roer staan vergt wel doorzettingsvermogen en is behoorlijk pittig. Daarom is deze vakantie alleen voor jongeren van 15-18 jaar. 

Indeling vakanties en weekenden

Wij stellen de groepen heel zorgvuldig samen, op basis van leeftijd en de informatie die wij krijgen op de aanmeldformulieren. De volgorde van binnenkomst maakt bij ons niet uit want wij gunnen iedereen een fijne vakantie. We streven daarbij naar de juiste balans, zodat elk kind zich prettig voelt en de aandacht kan krijgen die het verdient. Daarom moeten wij keuzes maken bij de samenstelling van de groepen. Naast de vakanties voor kinderen zijn er ook begeleide gezinsvakanties waar het kind samen met zijn of haar ouder(s) welkom is. ​

Leeftijd 6 - 9 jaar

Tijdens deze vakanties en weekenden is het volledige programma afgestemd op kinderen van deze leeftijd. We doen leuke en gezellige activiteiten, zowel buiten als binnen. Een speurtocht, bosspel, skelterparcours, knutselen, bakken, voetballen of heerlijk spelen in de waanzinnige binnenspeeltuin.​

Leeftijd 9 - 12 jaar

Tijdens deze vakanties en weekenden is het volledige programma afgestemd op kinderen van deze leeftijd. We doen leuke en gezellige activiteiten, zowel buiten als binnen. Een speurtocht, bosspel, skelterparcours, knutselen, bakken, voetballen of heerlijk spelen in de waanzinnige binnenspeeltuin.

Leeftijd 12 - 15 jaar

Tijdens deze vakanties en weekenden is het volledige programma afgestemd op jongeren van deze leeftijd. Het draait om gezelligheid, lol, ontspanning en vrienden maken. Voetballen op het Cruyff Court, chillen, kampvuur maken, klimmen, skelteren, lekkere dingen koken of bakken, beautysalon of een dropping.

Leeftijd 15 - 18 jaar

Tijdens deze vakanties en weekenden is het volledige programma afgestemd op jongeren van deze leeftijd. Het draait om gezelligheid, lol, ontspanning en vrienden maken. Voetballen op het Cruyff Court, chillen, kampvuur maken, klimmen, skelteren, lekkere dingen koken of bakken, beautysalon of een nachtspel.​

Outdoor vakanties

Voor jongeren van 12 - 15 jaar en voor 15 - 18 jaar bieden we ook outdoor vakanties aan. Tijdens zo’n vakantie doen we actieve en uitdagende activiteiten zoals mountainbiken, hiken, kanoën, GPS-tocht en hoogteparcours. Deze vakantie is alleen geschikt voor jongeren die fysiek in staat zijn om actief bezig te zijn.

Gezinsvakanties

We organiseren begeleide gezinsvakanties voor zowel één ouder- als twee oudergezinnen. Hier kunnen ouders en kinderen samen genieten van de ongedwongen sfeer, de zorgeloze omgeving en het afwisselende programma dat de begeleide gezinsvakanties zo leuk maakt. Spelen met de kinderen staat hier centraal. 

Alle programma's van de vakanties en weekenden zijn volledig uitgewerkt en verzorgd. Er zijn sport-, spel- en knutselmaterialen, fruit, snoep en ander eten en drinken. Alles is aanwezig dus het weekend of de vakantie kan direct beginnen.

lengte vakanties en weekenden

Een Heppie vakantie duurt van maandag tot en met vrijdag, dus vijf dagen.
Een Heppie weekend duurt van vrijdag tot en met zondag, dus drie dagen. Een kind of jongere heeft elke maand een Heppie weekend, vier maanden achter elkaar. Een kind of jongere gaat dus in totaal vier keer een weekend naar een Heppie weekend.

kosten

Een vakantie kost voor ouders € 65,– en voor instanties € 165,–. Vier keer een weekend kost voor ouders
€ 100,– en voor instanties € 240,–

LET OP: AAN DEZE PAGINA WORDT NOG GEWERKT EN IS DAAROM NOG NIET VOLLEDIG. Wil je meer informatie over Heppie vakanties en weekenden, ga dan naar de oude website. Klik op een button hieronder om een kind of jongere aan te melden voor een vakantie of weekend. Op dit moment staan er geen gezinsvakanties of gezinsweekend gepland.

aanmelden vakantie 6 - 9 jaar aanmelden weekend 6 - 9 jaar

aanmelden vakantie 9 - 12 jaar aanmelden weekend 9 - 12 jaar

aanmelden vakantie 12 - 15 jaar aanmelden weekend 12 - 15 jaar

aanmelden vakantie 15 - 18 jaar aanmelden weekend 15 - 18 jaar

Help mee

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat kwetsbare kinderen in Nederland hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen werken aan een toekomst. Help je mee?

Doneer nu

kom in actie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

steunen als bedrijf

word partner