doneren in natura aan kwetsbare kinderen in nederland

WIJ PROBEREN EEN POSITIEVE BIJDRAGE TE LEVEREN AAN HET LEVEN VAN KWETSBARE KINDEREN IN NEDERLAND. DIT KUNNEN WE NIET ALLEEN. HELP JE MEE? 

Wij zijn altijd bijzonder verheugd dat mensen aan ons denken. We krijgen de meest lieve berichten van mensen die ons graag willen helpen door bijvoorbeeld goederen of activiteiten te doneren. Helaas zijn wij er als organisatie niet op ingericht om donaties in natura (giften zoals goederen) op een efficiënte manier in te zetten. Wij kunnen daardoor hierbij niet helpen. We begrijpen dat dit misschien vreemd overkomt, maar de ervaring heeft ons geleerd dat dit vaak extra onvoorziene kosten met zich meebrengt en we gewoonweg vaak niet weten waar en hoe we het kunnen inzetten. Wat is er wel mogelijk?

alternatieven 

  1. Verkoop de goederen aan iemand anders en doneer de opbrengst van de verkoop (eenmalig) aan ons via ons donatieplatform.
  2. Doneer aan een organisatie die is ingericht op het ontvangen van donaties in natura op een goede en efficiënte manier. Denk bijvoorbeeld aan het Leger des Heils of een lokale kringloopwinkel, jeugdzorginstelling of asielzoekerscentrum.

Wil je meer weten over dit onderwerp? Lees hieronder de meestgestelde vragen of neem contact met ons op. 

Onwijs lief dat je aan de kwetsbare kinderen in Nederland denkt. Een supermooi initiatief! Het is het beste om dit rechtstreeks te regelen met bijvoorbeeld een jeugdzorginstelling of een asielzoekerscentrum bij jou in de buurt. Zij kunnen dit meteen geven aan de kinderen en zij hebben zicht op de maten en wie wat het hardste nodig heeft. Om dat via ons te laten lopen is niet handig, wij krijgen dit niet gedistribueerd. Het zou heel jammer zijn als de kleding bij ons ligt te verstoffen. Je kunt ook denken aan Climpex, dit is een landelijke kledinginzamelaar. 

We zijn heel dankbaar je hiervoor onze stichting benadert. Het Vergeten Kind is er voor alle kwetsbare kinderen en jongeren in Nederland die opgroeien in een onveilige of instabiele situatie. We organiseren activiteiten en projecten die een directe positieve invloed hebben op hun leven. Tijdens deze activiteiten draait alles om ontspanning, samen plezier maken en positieve aandacht. We doen vooral veel actieve sport- en groepsactiviteiten en we zijn veel buiten.

Knuffels, speelgoed en bijvoorbeeld knutselspullen worden veelal niet gebruikt bij onze activiteiten. We vinden het jammer als jouw spullen staan te 'verstoffen' dus daarom zijn we eerlijk in ons antwoord: wij kunnen er niets mee. Wel denken we graag nog even met je mee. Je kunt bijvoorbeeld de spullen verkopen en de opbrengst ervan (eenmalig) aan ons doneren via ons donatieplatform

Een andere optie is de spullen schenken aan een asielzoekerscentrum, kindertehuis, kinderafdeling in het ziekenhuis, voedselbank, vrouwenopvang of speelgoedbank bij jou in de buurt. Of je kunt het naar een kringloopcentrum brengen. Dan komt het over het algemeen ook terecht bij kinderen en/of gezinnen die het niet breed hebben. Hopelijk vind je een mooie en passende bestemming voor jouw spullen. In elk geval nogmaals dank voor het feit dat je aan Het Vergeten Kind hebt gedacht.

Wat ontzettend lief dat je denkt aan de kwetsbare kinderen in Nederland. Hoe lief en bijzonder jouw aanbod ook is, eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat het helaas voor onze organisatie niet mogelijk is om de juiste kinderen hiervoor te bereiken. Onze contacten met de kinderen lopen veelal via de instellingen en hulpverleners.

Het is daarom het beste om de kaartjes en/of bonnen rechtstreeks aan te bieden aan bijvoorbeeld de voedselbank, een asielzoekerscentrum, vrouwenopvang of jeugdzorginstelling bij jou in de buurt. Deze organisaties weten precies wie het op dit moment het hardste nodig heeft en wie jij het grootste plezier kunt doen met dit aanbod. We hopen dat jij een hele mooie en goede bestemming vindt voor jouw aanbod. 

Wat superleuk dat je aan de kwetsbare kinderen in Nederland denkt. Het Vergeten Kind is er voor alle kwetsbare kinderen en jongeren in Nederland die opgroeien in een onveilige of instabiele situatie. We organiseren activiteiten en projecten die een directe positieve invloed hebben op hun leven. Onze activiteiten zijn altijd onder begeleiding van zorgvuldig geselecteerde en getrainde vrijwilligers, verlopen altijd volgens een vaste structuur en vinden plaats op onze eigen accommodaties op plaatsen waar we vaste afspraken mee hebben en die geschikt zijn. Voor de kinderen en jongeren die we ontvangen is het van groot belang om ervoor te zorgen dat we ze de zorg en aandacht kunnen geven die ze nodig hebben.

We kunnen daarom helaas geen gebruik maken van jouw mooie aanbod. Wat zijn de alternatieven: wellicht kun je via een voedselbank, asielzoekerscentrum, vrouwenopvang of jeugdzorginstelling een groep kinderen vinden voor wie je iets kunt organiseren. Hopelijk vind je zo alsnog een passende bestemming voor jouw idee. 

Help mee

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat kwetsbare kinderen in Nederland hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen werken aan een toekomst. Help je mee?

Doneer nu

Kom in actie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Word vrijwilliger

Inschrijven vrijwilliger