Steun met een Fonds op Naam

Als je graag zeggenschap hebt over de besteding van je grote schenking, kun je ervoor kiezen om een eigen stichting op te richten. Dit is echter veel werk en niet voor iedereen uitvoerbaar. Wanneer je het beste van beide werelden wilt, kun je ervoor kiezen om te schenken via een Fonds op Naam.

Een Fonds op Naam is een schenking aan een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) met een specifieke opdracht. Als gever vraag je dan aan Het Vergeten Kind om je schenking aan een specifiek doel te besteden dat binnen onze missie past. Op deze manier kun je bijvoorbeeld vragen dat je schenking besteed wordt aan projecten in een bepaald deel van het land, of aan specifieke problematiek waar je erg begaan mee bent. Wij zorgen ervoor dat het geld in het Fonds op Naam besteedt wordt aan het specifieke doel en wij doen ook de administratieve afhandeling, zodat jij je geen zorgen hoeft te maken over administratieve kwesties. 

Het fijne van een Fonds op Naam is niet alleen dat je betrokken bent en zeggenschap hebt over de besteding van je schenking, maar ook dat je zelf kan kiezen welke naam je Fonds op Naam krijgt. Je kunt je eigen naam gebruiken, of de naam van een dierbare, of een willekeurige naam. Zo kun je eventueel ook anoniem blijven als je dat wilt. 

De fiscale regels bij een Fonds op Naam zijn hetzelfde als bij een gewone schenking. Lees hier meer over schenken met belastingaftrek

Een fonds op naam oprichten?

Een Fonds op Naam kan bij Het Vergeten Kind worden opgericht vanaf € 50.000. Voor het beheer en de administratieve taken vragen wij een kleine vergoeding in de vorm van een percentage van de schenking, dit percentage is in overleg. Neem contact op met Mirjam van Drenth voor meer informatie.

Neem contact met mij op 

Neem vrijblijvend contact met mij voor meer informatie over een Fonds op Naam. Ik denk graag met je mee! Je kunt mij bereiken via 
06 10190238, per e-mail op [email protected] of via onderstaand contactformulier.

Neem contact met mij op!

KOM IN ACTIE

Zamel met je organisatie geld in voor vergeten kinderen!

Start een actie

HELP MEE

Wil je met je organisatie een bijdrage leveren aan de toekomst van kwetsbare kinderen in Nederland? 

Doneer nu