We helpen je graag! 

Heb je vragen? We helpen je graag verder. Onderaan deze pagina staan de antwoorden op de meeste vragen die wij ontvangen. Staat je het antwoord op je vraag er niet bij? Dan kun je je vraag stellen via onderstaand formulier.

Walibi Heppie Tour 2020
 
 
 

 

 

 

 

 

Contactformulier

Kom je er niet uit of wil je iets bespreken? Neem dan contact met ons op door dit formulier in te vullen. 
Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

                                                                                                              Terug

Ja, je kunt er voor kiezen om je donatie te koppelen aan een van onze projecten. Je vindt de diverse programma’s en projecten hier. Vermeldt het project dan in de omschrijving bij de betaling.

In de meeste gevallen is een zakelijke gift fiscaal interessant. Als je onderneming vennootschapsbelasting betaalt, dan is het totaal aan aftrekbare giften maximaal  50% van de winst tot maximaal € 100.000,-. Meer informatie vind je op de website van de Belastingdienst. 

Voor ondernemingen die onder de inkomstenbelasting vallen (eenmanszaak, vof), is de hoogte van de aftrek afhankelijk van het verzamelinkomen, de geldende  drempel en een maximum. Raadpleeg daarom altijd de site van de Belastingdienst.

Het Vergeten Kind mag rekenen op steun vanuit de samenleving, daar zijn we enorm dankbaar voor. Elke donatie, groot of klein, is waardevol en getuigt van betrokkenheid bij kwetsbare kinderen. Het geld dat we mogen ontvangen besteden we zo goed mogelijk. Het is immers niet ons geld maar het is aan ons gegeven om kinderen die het moeilijk hebben te kunnen helpen. Bij al onze bestedingen, houden we dit scherp voor ogen. Hoe we dit precies doen? Dat delen we graag. Daarom zijn al onze jaarverslagen voor iedereen te bekijken. Volledig transparant!

Het Vergeten Kind heeft de ANBI-status en is een erkend Goed Doel (uitgegeven door het Centraal Bureau Fondsenwerving). Onze jaarrekeningen zijn opgesteld volgens de richtlijn RJ 650 Fondsenwervende instellingen. Ook volgen wij de SBF-Code Goed Bestuur en de regeling beloning directeuren van goededoelenorganisaties.

Omdat we te maken hebben met (minderjarige) kwetsbare kinderen en jongeren is dit helaas niet altijd mogelijk. Er zijn wel diverse andere mogelijkheden om je in te zetten als vrijwilliger. Hoe? Dat lees je hier.

We werken bij Het Vergeten Kind met een beperkt team. Dit doen we om de kosten laag te houden, zodat we meer van jullie donaties kunnen besteden aan de kinderen. Als je actie is afgerond, laat het ons dan weten. Dan kijken we samen naar een passende oplossing voor het in ontvangst nemen van de cheque. 

Onze Vrienden en Ambassadeurs zetten zich belangeloos in voor ons werk. Ze hebben een warm hart voor de kinderen en helpen ons met bewustwordingscampagnes en voorlichting. Zoals je misschien begrijpt is hun  beschikbare tijd zeer schaars, waardoor het voor hen niet mogelijk is om op bedrijfsbezoek te gaan.