Zusss steunt het vergeten kind

Zusss is een fashion- en lifestylemerk met een groot assortiment. Kenmerkend voor de artikelen zijn de leuke en positieve teksten op de items,  die door de zussen Sietske en Femke zelf ontworpen worden. Op meer dan vierhonderd plekken in Nederland en België (en via de website zusss.nl) wordt hun kleding, tassen en servies verkocht. Allemaal mooie, knusse producten die je huis net wat leuker en gezelliger maken. Zo’n warm thuis, dat gunt Zusss elk mens; elk kind. 
“Het voelt dan ook vanzelfsprekend dat we een zakelijke partner zijn van Het Vergeten Kind.”
Michèle Trilsbeek, brandmarketeer

Waar staat Zusss voor?

“We zijn een stoer, basic, uniek en een tikkeltje eigenwijs merk en staan bekend om onze teksten op producten. Het zijn teksten die voor troost, herkenning of een lach op het gezicht zorgen. We vinden het fijn om samen te werken aan producten die je huis net iets meer thuis maken. Veel medewerkers van Zusss hebben zelf ook kinderen en zien hun kinderen opgroeien in warme, veilige huizen. Dat dit gevoel niet voor ieder kind in ons land is weggelegd, grijpt ons aan.Gelukkig zet Het Vergeten Kind zich in voor deze kinderen en wij helpen graag mee.”

Hoe heeft Zusss Het Vergeten Kind gesteund?

Zusss armbandje“In 2017 zijn we begonnen met een campagne met elastieken wensbandjes. Van elk verkocht setje wensbandjes doneerden we € 1,- aan Het Vergeten Kind. Dit was zo’n succes dat we in 2020 de campagne herhaald hebben. De kralenarmbandjes ‘Het Vergeten Kind’ zijn te koop op onze verkooppunten en via onze website. Daarnaast zetten we ons bereik in om Het Vergeten Kind een stem te geven bij onze volgers. Hoe meer awareness er wordt gecreëerd, hoe beter.”

Welke projecten van Het Vergeten Kind hebben indruk op jullie gemaakt?

“Veel projecten, maar op nummer 1 staat toch wel de Week van Het Vergeten Kind. Tijdens deze jaarlijks terugkerende week komen kwetsbare kinderen en jongeren zelf aan het woord en wat ze vertellen, is schrijnend. Deze week krijgen de kinderen het podium dat ze verdienen. We kwamen (voor corona) ook altijd langs op de evenementen in de Week, om zelf de verhalen te horen en om met eigen ogen te zien wat voor goeds de stichting allemaal realiseert.”

Waarom is het voor Zusss zo belangrijk om Het Vergeten Kind te steunen?

“De kinderen waar Het Vergeten Kind zich voor inzet, worden normaal gesproken in vele gevallen aan hun lot overgelaten. Terwijl het kinderen zijn die we juist niet mogen vergeten. Het is belangrijk dat ze goede begeleiding en hulp krijgen, zodat ook zij een mooie toekomst kunnen opbouwen. Het Vergeten Kind strijdt hiervoor. En in deze strijd heeft Het Vergeten Kind weer organisaties als Zusss nodig die hen ondersteunen.


Zusss voor HVK

Terug