hartenhuis

een huis met daarin een hart, dat is het hartenhuis. het symboliseert een veilig en liefdevol thuis voor ieder kind in nederland. helaas hebben niet alle kinderen in ons land zo'n thuis. er zijn duizenden kinderen die niet meer thuis wonen en Ook zijn er veel kinderen die wél thuis wonen, maar die dagelijks geconfronteerd worden met ernstige problemen​.

Geen enkel kind heeft het voor het kiezen waar zijn wieg staat. En als er thuis dingen mis gaan, geven kinderen zichzelf daarvan de schuld. Terwijl zij altijd alleen maar slachtoffer zijn. Het Vergeten Kind wil dat Nederland niet langer wegkijkt, maar deze kwetsbare kinderen helpt. Dagelijks worden zij geconfronteerd met ernstige problemen. Problemen waar zij niets aan kunnen doen maar waar ze wel de dupe van zijn. Hierdoor raken ze geïsoleerd en getraumatiseerd. We mogen niet vergeten dat deze kinderen onze hulp dringend nodig hebben. 

HET HARTENHUIS

Om iets niet te vergeten, gebruiken mensen vaak Post-it® Notes. Vanuit deze gedachte ontwikkelde Het Vergeten Kind samen met The Gardeners een vrolijke Post-it® Notes art campagne om op een positieve manier iedereen eraan te herinneren dat we ons moeten blijven inzetten voor alle kwetsbare kinderen in Nederland, die vaak onzichtbaar zijn voor velen. Wij geven ze een stem, vertellen hun verhalen en we blijven ons inzetten om hun situatie te verbeteren. Nu en morgen. 

samen het hartenhuis uitdragen

Wij knokken er dagelijks voor om de situatie van deze kinderen te veranderen. Om kinderen weer te zien opbloeien en stralen. Om ze weer kind te laten zijn. Draag jij deze kinderen een warm hart toe? Kijk dan niet weg en doe met ons mee! Draag het Hartenhuis uit en laat samen met ons zien dat je wilt dat alle kinderen in Nederland een veilig en liefdevol thuis hebben.  

Hartenhuis Het Vergeten KindLaat je hart spreken

Plak het Hartenhuis met post-its op een raam van je huis, bedrijf, auto, bus, trein, etcetera. Of wees creatief en laat op andere wijze het Hartenhuis zien, in welke vorm dan ook. Tijdens de Week van Het Vergeten Kind 2020 dragen wij actief het Hartenhuis uit op zoveel mogelijk plekken in Nederland, om aandacht te vragen voor het thema 'Ieder kind een liefdevol en veilig thuis met vertrouwde gezichten'. En heb jij een goed idee om de situatie van kwetsbare kinderen te verbeteren, dat aansluit bij onze doelstelling? Doe dan nu een projectaanvraag.

Over week van het vergeten kind 2020 projectaanvraag indienen

Help mee

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat kwetsbare kinderen in Nederland hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen werken aan een toekomst. Help je mee?

Doneer nu

kom in actie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

steunen als bedrijf

word partner