Goede doelen in Utrecht

Steun de kwetsbare kinderen in Nederland

Ben je op zoek naar goede doelen in Utrecht? Het Vergeten Kind is een goed voorbeeld van een goed doel voor kinderen. Wij helpen de vergeten kinderen in Nederland middels kinderactiviteiten en programma’s om het leven van deze kinderen structureel te verbeteren.

Goed doel voor kinderen

Wij focussen ons als goede doel op kwetsbare kinderen. Er zijn veel kinderen in Nederland die niet de kans krijgen om écht kind te zijn. Ze ondervinden namelijk problemen in de thuissituatie. Dat is geen goede manier van opgroeien. Soms gaat het zelfs zo ver dat kinderen niet meer thuis kunnen wonen. Ons goede doel voor kinderen zet zich daarvoor in.  

Ons kinderprogramma bestaat uit verschillende onderdelen met als doel dat kinderen zich positief kunnen ontwikkelen. Zo organiseren wij begeleide vakanties, oftewel Heppie Vakanties & Weekenden. Deze vinden plaats in een fijne, veilige omgeving. Ook bieden we vele dagjes uit aan (Heppie Tour), bijvoorbeeld naar een pretpark of dierentuin. Tijdens de coronacrisis is de Heppie Box ontstaan, een pakket vol leuke dingen, die de kinderen thuis ontvingen.  

Heppie box - Kinderen

 

Doneren aan onS goede doel

Er zijn verschillende manieren om een steentje bij te dragen aan ons goede doel in Utrecht. Zo kun je meehelpen middels een donatie als particulier, organisatie en school. Of word vrijwilliger en zet je in voor de kwetsbare kinderen in Nederland. Je kunt ook doneren aan ons goede doel. Elke donatie - klein of groot - vinden wij enorm waardevol. Of doneer middels je eigen actie of steun een lopend project. 

Andere mogelijkheden om te doneren aan ons goede doel zijn een periodieke schenking, geld nalaten, doneren in natura of een Facebook inzamelingsactie. Deze laatste optie is mogelijk op je verjaardag. Deel een inzamelingsactie voor Het Vergeten Kind en je Facebookvrienden kunnen doneren. Ook werken wij veel samen met organisaties en scholen. We bundelen graag de krachten met organisaties die verantwoord ondernemen hoog in het vaandel hebben staan. 

Help mee

Andere goede doelen in Utrecht

Natuurlijk zijn er veel verschillende goede doelen in Utrecht. Je kunt ze onderverdelen in verschillende categorieën, zoals dieren, kinderen, zieken, natuur en ontwikkelingshulp. Wanneer we kijken naar dieren, is bijvoorbeeld Stichting Dierenlot of de Ouwehands Zoo Foundation een mogelijkheid. Op het gebied van kinderen is er het Ronald McDonald Kinderfonds en uiteraard Het Vergeten Kind. Er zijn talloze goede doelen in Utrecht die jouw hulp nodig hebben. 

Als goed doel zijn wij constant op zoek naar nieuwe medewerkers en vrijwilligers. Neem gerust een kijkje op onze vacaturepagina.

Veelgestelde vragen over ons goede doel in Utrecht

Welke goede doelen zijn er in Utrecht?

Er zijn diverse goede doelen in Utrecht, ieder met een andere focus: dieren, kinderen, zieken en ontwikkelingshulp. 

Hoe doneer ik aan Het Vergeten Kind?

Doneren kan op verschillende manieren, voor particulieren, organisaties en scholen. Het kan simpelweg via een donatie, een eigen opgezette actie of een Facebook inzamelingsactie

Wat is het doel van Het Vergeten Kind?

Het Vergeten Kind focust zich op de kwetsbare kinderen in Nederland, die problemen ondervinden in hun thuissituatie. Wij proberen deze kinderen te helpen door kinderprogramma's te organiseren en door beleidsmakers aan te jagen om de zorg voor deze kinderen te verbeteren.