Nieuwe Chill Inn ruimte voor jongeren in Zeist

21 september 2017

de jongeren van de behandelgroep reload bij stichting timon in zeist hebben sinds vandaag fijne slaapkamers en gemeenschappelijke ruimtes waar ze kunnen chillen, zichzelf mogen zijn en zich veilig voelen. juvat westendorp, ambassadeur van het vergeten kind, opende deze zogenaamde chill inn ruimte.

Juvat opent Chill-Inn ruimte in Zeist

Het Vergeten Kind heeft samen met onder andere hoofdsponsor Lionsclub Nederland de ruimtes aangepakt om zo een fijne omgeving voor de jongeren te creëren. Sarah Lynn (16 jaar) is een van de jongeren die een half jaar woonde op de behandelgroep van Stichting Timon. Zij was ook bij de feestelijke opening en zegt: 

"Ik ben heel dankbaar voor de verbouwing en ik hoop dat de andere kinderen hier ook van kunnen genieten. de ruimte en kamers voelen een stuk fijner waardoor je je meer thuis voelt. de sleutel van je echt thuis kunnen voelen zit uiteindelijk wel in je eigen hoofd. bij mij is het gelukt om die sleutel te vinden." 

 

stichting timon

Timon helpt kinderen, jongeren, jongvolwassenen en gezinnen bij problemen met opvoeden en opgroeien op weg naar zelfstandigheid en volwassenheid. Timon werkt nauw samen met een groot netwerk van pleegouders en vrijwilligers. Zij bieden als supportgezin, goede buur of maatje een luisterend oor, praktische hulp en delen het 'gewone' leven.

lionsclub nederland

Melvin Jones richtte in 1917 de Lionsclub op in Amerika. Inmiddels is de Lionsclub uitgegroeid tot de grootste vrijwilligersorganisatie wereldwijd. Zij zetten zich actief in voor projecten met thema's jeugd, milieu, armoede en zicht. Dit jaar bestaan ze honderd jaar. De Nederlandse Lionsclub viert dit jubileum door een groot cadeau aan te bieden, namelijk het realiseren van zes tovertuinen/Chill-Inns in heel Nederland voor Het Vergeten Kind. 

Meer over leefomgeving verbeteren

 

Help mee

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat kwetsbare kinderen in Nederland hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen werken aan een toekomst. Help je mee?

Doneer nu

Kom in actie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

steunen als bedrijf

Word partner