Oranje voetbalt in Duitsland voor Het Vergeten Kind

05 juni 2024

Net als bij het WK 2022 gaat de KNVB deze zomer de Oranjeshirts van het Europese eindtoernooi veilen. Op voorspraak van de internationals, die direct na elke wedstrijd hun gedragen shirt persoonlijk signeren, heeft de bond besloten de netto-opbrengst van de online veiling aan Het Vergeten Kind te doneren.

knvb match worn shirt

Onze directeur Margot Ende– van den Broek is blij met het initiatief van de Oranjespelers: "We zijn vereerd dat het Nederlands elftal niet alleen speelt voor de Europese titel, maar ook voor Het Vergeten Kind. Voetbal verbindt en tovert een lach op vele gezichten, net zoals onze activiteiten. Door onze activiteiten voelen vergeten kinderen zich blij en ontspannen, ontwikkelen ze nieuwe sociale vaardigheden en krijgen ze meer zelfvertrouwen. Dit is belangrijk omdat het hen de kracht geeft om met hun dagelijkse problemen om te gaan. Met de opbrengst van de veiling kunnen we meer kinderen laten stralen in het middelpunt van aandacht. Zo kunnen ze hun zorgen even opzijzetten en gewoon kind zijn."

Aanvoerder Virgil van Dijk: “De vaak schrijnende verhalen van deze kinderen hebben me erg aangegrepen. Vooral als ik kijk hoe onze kids opgroeien; onbevangen, zorgeloos, geborgen en geliefd. Dat gun je natuurlijk ieder kind en daarom is het werk van Het Vergeten Kind zo belangrijk. Zij zorgen ervoor dat de kinderen zich even ‘gewoon’ kind kunnen voelen, onbezorgd kunnen spelen en vriendjes kunnen maken. Als spelers van het Nederlands elftal willen wij ons hier ook sterk voor maken”.

Op uitnodiging van de spelersgroep zijn volgende week maandag vijfentwintig kinderen te gast in De Kuip bij de wedstrijd tussen Nederland en IJsland.

Hotel heppie veluwe speeltuin

KNVB geen onbekende van de stichting

Sinds 2020 werken de KNVB Voetbalkampen en Het Vergeten Kind samen om een veilige en inclusieve sportomgeving te creëren bij de voetbalkampen, waarin alle kinderen kunnen meedoen, plezier beleven en zich sociaal ontwikkelen. Dit is goed voor alle kinderen, maar cruciaal voor vergeten kinderen. We doen dit door trainers en coaches op te leiden om door gedrag heen te kijken en kinderen met oprechte aandacht te begeleiden.

Martijn Ehlhardt van KNVB Voetbalkampen: “Je moet kinderen nooit labels geven. Maar ze aandacht geven en ze echt zien.” Lees hier zijn hele verhaal. 

Veiling

Op de Oranjeshirts die worden gedragen tijdens de Europese eindronde kan geboden worden via MatchWornShirt.com. De eerste veiling start zondag 16 juni om 15.00 uur, wanneer wordt afgetrapt tegen Polen. Deze eindigt vrijdag 21 juni om 15.00 uur. De kick-off van de tweede veiling valt samen met het eerste fluitsignaal van het duel op vrijdag 21 juni. In Leipzig begint de wedstrijd tegen Frankrijk om 20.45 uur. De veiling sluit dinsdag 25 juni om 15.00 uur. De veiling van de shirts van de wedstrijd tegen Oostenrijk start dinsdag 25 juni om 18.00 uur en deze sluit zaterdag 29 juni om 15.00 uur. 

Help mee

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat kwetsbare kinderen in Nederland hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen werken aan een toekomst. Help je mee?

Doneer nu

Kom in actie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

steunen als bedrijf

Word partner