ONTBIJTEN VOOR HET VERGETEN KIND

23 oktober 2019

Elk jaar kiest het Nationaal Schoolontbijt een goed doel dat bijdraagt aan de gezondheid en het welzijn van kinderen. Dit jaar is dat Stichting Het Vergeten Kind. Op 4 november ontbijten een half miljoen kinderen gezond op 2.750 scholen. In 250 stadhuizen schuiven kinderen aan tafel voor een gezond ontbijt met hun burgemeester. Veel van die burgemeesters betalen symbolisch voor hun ontbijtje met een donatie aan Het Vergeten Kind.

Neem de tijd voor je ontbijt!
Bij de officiële opening van de 17de editie van het landelijke ontbijtevenement eten kinderen op het podium van Het Koninklijk Concertgebouw. Ze worden daar zingend ontvangen door Willeke Alberti, Vriend van Het Vergeten Kind. Tijdens het ontbijt speelt het Koninklijk Concertgebouworkest snelle en langzame stukken. Zo ervaren de kinderen ervaren hoe het is om in haast en in rust te ontbijten. Dat raakt het thema van de ontbijtweek dit jaar: ‘Neem de tijd voor je ontbijt!’ Want gezond ontbijten betekent in alle rust en met aandacht ontbijten. 

Rust en aandacht
Die rust en aandacht sluiten aan bij waar Het Vergeten Kind voor staat. Er zijn in Nederland helaas nog ruim 100.000 kinderen die niet veilig en liefdevol opgroeien, omdat er thuis veel problemen zijn. Problemen van hun ouders, waar kinderen niets aan kunnen doen en ook niets aan kunnen veranderen. Maar waar ze wel de dupe van zijn.  Bij 50.000 kinderen is de situatie zo ernstig dat ze niet meer thuis kunnen wonen.
Wij willen dat deze kinderen zich gehoord en gezien voelen, zij op een veilige en stabiele plek wonen en zich positief kunnen ontwikkelen. Zodat zij weer de rust en aandacht vinden om zich op hun toekomst te richten.

Opening van het Nationaal Schoolontbijt bijwonen?
Jij kunt aanwezig zijn bij de opening van het Nationaal Schoolontbijt in Het Koninklijk Concertgebouw op maandag 4 november van 8:30 tot ca. 10:00 uur. Stuur dan een e-mail naar [email protected]

Help mee

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat kwetsbare kinderen in Nederland hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen werken aan een toekomst. Help je mee?

Doneer nu

Kom in actie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

steunen als bedrijf

Word partner