DIERENPARK AMERSFOORT BEZORGT 240 KINDEREN EEN ONVERGETELIJKE DAG TIJDENS DE HEPPIE ZOMERTOUR

07 augustus 2019

GISTEREN beleefden 240 kinderen een onvergetelijke dag in Dierenpark Amersfoort. Het park is de tweede in de reeks van de vier attractie- en dierenparken die hun deuren tijdens de zomervakantie belangeloos openen. Het Vergeten Kind toert de hele zomer door het land met de Heppie Zomertour; een jaarlijks terugkerend evenement voor kinderen in Nederland die niet op vakantie kunnen. 

Maar liefst 20% van de Nederlandse gezinnen kan dit jaar niet met zomervakantie. Dit blijkt uit de Vakantiegeld Enquête 2019 van het Nibud. Het vakantiegeld wordt eerder gebruikt voor het aflossen van schulden of betalingsachterstanden. Stichting Het Vergeten Kind laat weten dat het vaak om multiprobleemgezinnen gaat. Kinderen in deze gezinnen zijn ingesloten door een veelvoud van problemen zoals schulden, psychische problemen, verslavingen en onvermogen van ouders. 

Heppie Zomertour 2019 - Dierenpark Amersfoort

"Soms gebeuren er dingen in je leven waar je geen grip op hebt, zoals een financiële misstap of een scheiding. Kinderen zijn daar in eerste instantie de dupe van. Je kunt het jezelf financieel dan niet permitteren om eens een keer zo'n uitje te plannen voor je gezin. Dan is het fijn dat er een organisatie als Het Vergeten Kind is.” ALDUS ANTON (VADER, 52 JAAR)
“Deze kinderen hebben tijdens de zomervakantie, wanneer school wegvalt, geen mogelijkheid om te ontsnappen aan hun problemen. Daarom organiseren wij deze zomeractiviteiten. Tijdens de uitstapjes hebben de kinderen een moment waar ze geen zorgen aan hun hoofd hebben, positieve herinneringen kunnen creëren en gewoon even zorgeloos kind kunnen zijn.” Aldus Margot Ende, directeur Stichting Het Vergeten Kind

Met grote dank aan alle vrijwilligers, sponsoren, fotograaf Robert van Ginkel en samenwerkingspartners zoals Dierenpark Amersfoort die deze dag mogelijk maakten!

Heppie Zomertour 2019 - Dierenpark Amersfoort(1)

Heppie Zomertour

Een van de activiteiten die Het Vergeten Kind organiseert is de Heppie Zomertour. De tour ging op 23 juli van start in attractiepark de Efteling. De kinderen kregen een geheel verzorgde dag in het park. Vanuit 50 gemeenten zullen ca. 2000 kinderen gedurende de zomervakantie niet alleen de Efteling, maar ook Dierenpark Amersfoort, Familiepark Drievliet en Attractiepark Slagharen bezoeken. 

Wat doet Het Vergeten Kind?

Het Vergeten Kind is er voor kwetsbare kinderen in Nederland die niet de kans krijgen kind te zijn, omdat ze worden ingesloten door problemen in de thuissituatie In ruim 50.000 gevallen is de situatie zo onveilig dat ze niet meer thuis kunnen wonen. De stichting strijdt ervoor dat deze kinderen gezien en gehoord worden, op een veilige en stabiele plek wonen en zich positief kunnen ontwikkelen. Zodat ze hun eigen plek vinden in de maatschappij.

Deze onvergetelijke zomerdagen kunnen wij enkel en alleen organiseren dankzij jouw steun!

Ik wil helpen!

Help mee

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat kwetsbare kinderen in Nederland hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen werken aan een toekomst. Help je mee?

Doneer nu

Kom in actie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

steunen als bedrijf

Word partner