HONDERDEN ACTIES TIJDENS DE NACHT VAN HET KIND OP 1 JUNI

28 mei 2019

 

Honderden kinderen, bekende en onbekende volwassenen, sportclubs, scholen, bedrijven en meerdere nachtburgemeesters blijven wakker tijdens de eerste landelijke fondsenwervingsactie ‘Nacht van het kind’ van 1 op 2 juni a.s. Zij zetten zich in voor álle kinderen die wereldwijd noodgedwongen wakker liggen. Omdat ze ernstig ziek zijn, omdat ze niet naar school kunnen, door een handicap of omdat het thuis niet veilig is. De vier initiatiefnemende organisaties KiKa, Edukans, het Liliane Fonds en wij, Het Vergeten Kind, vinden dat een kind altijd kind moet kunnen zijn en onbezorgd moet kunnen slapen. Daarom roepen ze voor het eerst heel Nederland op om wakker te blijven en in actie te komen.
 
Pyjamaparty’ s, kussengevechten en boks clinics

De oproep om in actie te komen, blijkt niet aan dovemansoren gericht. Er worden honderden acties georganiseerd: Radiostation Ozonop in de Noord-Oost Polder gaat bijvoorbeeld een hele dag achtereen uitzenden, Hannah organiseert een no-sleepover, Saar Koningsberger (ambassadeur Het Vergeten Kind) geeft een boks clinic samen met trainer Barry Groentenman, Staatsbosbeheer doet een schemerwandeling, Sofie van den Enk (ambassadeur Edukans) organiseert bij het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid een kussengevecht en de nachtburgemeesters organiseren iets in hun eigen stad. Als hoeders van de nacht weten zij als geen ander hoe het is om wakker te blijven én waar potentiële gevers in de nacht behoefte aan hebben. Daarom organiseert de nachtburgemeester van Woerden een heuse pyjamaparty in zijn eigen theater. De Tilburgse nachtburgemeester Frans van der Meer is cabaretier en liedjesschrijver en gaat zijn repertoire in de nacht ten gehore brengen. En wie wil nou niet met de Zwolse nachtburgemeester een nachtwandeling maken langs alle Zwolse nacht highlights?

Vier kinderhulporganisaties organiseren de Nacht van het Kind

KiKa, Edukans, het Liliane Fonds en Het Vergeten Kind maakten op 31 maart jl. - toen heel Nederland door de start van de Zomertijd een uur korter sliep - voor het eerst bekend dat ze de handen ineen slaan voor kinderen in nood. Ze riepen scholen, bedrijven, verenigingen, clubs en publiek op om de Nacht van het Kind te steunen. Dat konden ze doen door zelf een actie te organiseren en deze te laten sponsoren door familie of vrienden. Of door ‘simpelweg’ een eenmalige donatie te doen. Daphne Schreuder, woordvoerder Nacht van het Kind: 

“Wij hebben de intentie om de Nacht van het Kind elk jaar te organiseren. Je kunt het zien als een gezamenlijke extra inspanning bovenop alle energie die wij als individuele organisaties steken in het terugdringen van kinderleed. Het zou toch mooi zijn als er elk jaar meer kinderdoelen aansluiten en wij een keer per jaar al onze krachten bundelen in een landelijke fondsenwervingscampagne voor kinderen in nood. Wat ze ook hebben en waar ze ook vandaan komen. Want dé gemene deler is dat we allen vinden dat een kind zorgeloos moet kunnen slapen en kind moet kunnen zijn.”

 
Een week lang te zien in RTL Boulevard 

Van 27 mei t/m 1 juni besteedt RTL Boulevard elke dag aandacht aan de Nacht van het Kind.  Ambassadeurs van verschillende Stichtingen waaronder Nick en Simon, Babette van Veen, Jamai, Fedja van Huêt en Caroline Tensen zijn deze week te gast. Zij vertellen over de noodzaak van deze landelijke fondsenwervingsactie en over hun eigen beweegredenen waarom zij zich inzetten voor de Nacht van het Kind. Ook komen er verschillende toffe acties aan bod waar jij misschien wel aan mee kunt doen! Blijf jij met ons wakker op 1 juni? 

 

 

Help mee

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat kwetsbare kinderen in Nederland hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen werken aan een toekomst. Help je mee?

Doneer nu

Kom in actie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

steunen als bedrijf

Word partner