Limburg

Tessy Gardeniers

“Tessy is ervan overtuigd dat ieder kind gezien moet worden.”

Al jaren is Tessy Gardeniers groepsbegeleider bij de organisatie N-Joy4kidz. Ze is genomineerd voor een Hartenhuis Award. Volgens collega Evie is Tessy een jonge ondernemer met hart voor ‘haar’ kinderen. “Tessy is ervan overtuigd dat ieder kind gezien moet worden. Ze toont interesse, geeft complimenten en positieve aandacht. Dat doet ze niet alleen bij kinderen, maar ook bij haar team.”

Tessy.png

Toon interesse

Tessy is nog geen veertig jaar, maar al zestien jaar eigenaar van een kleinschalige jeugdhulporganisatie. “Ik heb als jonge vrouw keihard moeten knokken om mijn visie vast te houden”, vertelt ze. “Ik ben altijd blijven geloven in mijn kracht en die van de organisatie.” Tessy wil kinderen alle aandacht geven die ze nodig hebben. Zo werkt ze met kleine groepen en houdt ze de organisatie zo ‘plat’ mogelijk. “Ik wil niet allemaal managementlagen. Ik wil dat ieder kind gezien wordt. Vraag naar zwemles of naar het weekend. Merk op dat een kind nieuwe kleren heeft. Kortom: toon interesse.”

Ideale wereld

In een ideale wereld zou geld volgens Tessy geen rol moeten spelen. “Dan zouden er genoeg plekken zijn voor alle kinderen en zouden er enkel mensen met hart voor de zorg werken.” Dat haar aanpak werkt, blijkt uit contact met oude cliënten. “Iedere maand staan er een paar aan de deur om even een kop koffie te drinken. Dat vinden we zo waardevol. Ons team is hecht en voelt als familie. Kinderen voelen dit ook. Dat is voor mij de kracht van N-Joy4kidz.” 


Over de Hartenhuis Awards 

Ieder jaar reikt Stichting Het Vergeten Kind de Hartenhuis Awards uit. Dit jaar staan deze aanmoedigingsprijzen in het teken van aandachtsvolle zorg. Kinderen in jeugdzorg moeten gezien en gehoord worden. Helaas wijst de praktijk anders uit. Uit elke provincie is één hulpverlener genomineerd die zich hier buitengewoon voor inzet. Er worden winnaars gekozen in de categorieën Noord-, Midden- en Zuid-Nederland. We hopen dat de prijzen andere hulpverleners inspireren om hiermee aan de slag te gaan. De uitreiking is op 2 februari in TivoliVredenburg in Utrecht.