Flevoland

Suze Maijer

“Ondanks oplopende stress maakt Suze het verschil voor jongeren.”

Suze Maijer is groepsbegeleider op een woongroep van Triade Vitree. Volgens collega Remco is Suze er als hulpverlener écht voor jongeren. “Ze cijfert zichzelf weg om er voor hen te zijn. Als ze ziek is, komt ze vaak gewoon. Ondanks dat de stress oploopt, maakt Suze het verschil voor jongeren”, zegt Remco. Dit maakt dat Suze is genomineerd voor een Hartenhuis Award.

Suze

Samenwerken 

Suze ziet zichzelf als een hulpverlener die openstaat voor jongeren. Het geven van oprechte aandacht staat voorop. “Ik werk vanuit mijn hart en ben niet bang om buiten de lijntjes te kleuren. Soms is het nodig ergens tegenaan te schoppen, als dit jongeren verder helpt. Het idee van onze groep is dat we samenwerken met jongeren. Dus samen met hen een behandelplan opstellen op basis van wat zij willen leren in hun tijd op onze groep. Voor de schoolvakanties maken we samen met de jongeren een activiteitenplanning met leuke dingen die we samen doen vanuit de groep. Ik geef jongeren een veilig gevoel door ze continuïteit te bieden. Bij mij weten ze waar ze aan toe zijn.”

Koken  

Volgens Suze zit aandachtsvolle zorg soms in ogenschijnlijk simpele dingen, zoals koken. “Liefde gaat door de maag. Wat lekkers op tafel zetten is ook een manier van aandacht. Jongeren zien dat ik moeite voor ze doe en luister naar hun eetwensen. Een woongroep is nooit een vervanging van thuis, maar we proberen een fijne plek te creëren, waar jongeren mogen zijn wie ze willen zijn. Het is misschien een utopie, maar ik zou willen dat alle hulpverleners aandacht en volle zorg vanuit het hart zouden geven.”


Over de Hartenhuis Awards 

Ieder jaar reikt Stichting Het Vergeten Kind de Hartenhuis Awards uit. Dit jaar staan deze aanmoedigingsprijzen in het teken van aandachtsvolle zorg. Kinderen in jeugdzorg moeten gezien en gehoord worden. Helaas wijst de praktijk anders uit. Uit elke provincie is één hulpverlener genomineerd die zich hier buitengewoon voor inzet. Er worden winnaars gekozen in de categorieën Noord-, Midden- en Zuid-Nederland. We hopen dat de prijzen andere hulpverleners inspireren om hiermee aan de slag te gaan. De uitreiking is op 2 februari in TivoliVredenburg in Utrecht.