Friesland

Samira El Idrissi 

“Samira bezit een buitengewoon vermogen om jongeren te steunen.”

Het verhaal van de Friese Samira El Idrissi begint in Amsterdam. In 2016 werkt ze daar en ziet er veel jeugd op straat hangen. Jonge meiden die eigenlijk op school horen te zitten. Ze besluit hen aan te spreken. Dat maakt indruk. Samira is model en wereldkampioen taekwondo. “De deal werd één uur sporten en dan één uur praten over beauty”, vertelt collega Lea. “Deze meiden kregen wat ze onbewust zochten: aandacht. Eindelijk iemand die naar ze luistert.”

Samira_720x472.jpg

Laforsa 

De ontmoeting in Rotterdam leidde tot de oprichting van Laforsa. Met die stichting is Samira genomineerd voor een Hartenhuis Award. Laforsa zet zich in voor de weerbaarheid van jongeren. Samira is geboren in Drachten en realiseerde daar een speciaal huis waar jongeren elkaar kunnen ontmoeten, samen sporten en hun talenten ontwikkelen. Volgens collega en familielid Fatima bezit Samira een buitengewoon vermogen om anderen te steunen. “Ze weet als geen ander een veilige situatie te creëren en ziet overal kansen. Samira bewijst met haar werk dat het niet alleen draait om dienstverlening, maar om betekenisvolle verbinding.”

Helpende hand

Samira deelt haar kennis met scholen in Friesland. Haar hulp is daar meer dan welkom. “Ik heb oog voor een doelgroep die vaak vergeten wordt”, vertelt ze. ´Ik sta voor ze klaar zoals vrienden voor elkaar klaar staan. Dat zorgt voor een goede band en opent ze. Het zijn jongeren die niet opvallen in de klas. Ze voelen zich onzichtbaar en doen niet mee aan activiteiten. Juist deze jongeren hebben een helpende hand nodig.”


Over de Hartenhuis Awards 

Ieder jaar reikt Stichting Het Vergeten Kind de Hartenhuis Awards uit. Dit jaar staan deze aanmoedigingsprijzen in het teken van aandachtsvolle zorg. Kinderen in jeugdzorg moeten gezien en gehoord worden. Helaas wijst de praktijk anders uit. Uit elke provincie is één hulpverlener genomineerd die zich hier buitengewoon voor inzet. Er worden winnaars gekozen in de categorieën Noord-, Midden- en Zuid-Nederland. We hopen dat de prijzen andere hulpverleners inspireren om hiermee aan de slag te gaan. De uitreiking is op 2 februari in TivoliVredenburg in Utrecht.