Noord-Holland

Martine van der Putten

“Naast een bron van kennis, is Martine een baken van hoop.”

“Als gedragswetenschapper schittert Martine als toonbeeld van toewijding en betrokkenheid.” Dit zijn de woorden van collega Frances over Martine van der Putten, gedragswetenschapper bij hulporganisatie Parlan en genomineerd voor een Hartenhuis Award. “Martine haar werk is doordrenkt van diepgaand begrip en een hart dat gevuld is met compassie”, aldus Frances.

Martine

Aandacht  

Vraag Martine naar haar werk en één ding staat voorop: aandachtsvolle zorg waar alles draait om het kind. “Kinderen mogen bij mij zijn, wie ze zijn. Ik probeer ze dat gevoel mee te geven voor thuis, op school of waar dan ook. Ik wil kinderen een zo fijn mogelijke jeugd geven. Als iemand me nodig heeft, ben ik er. Niet alleen tijdens kantooruren.” Het antwoord ‘nee’ kent Martine niet. “Ik kan er niet tegen als iemand zegt: ‘het hoort zo niet’ of ‘dit kan niet’. Het is prima als iemand iets afwijst, maar dan ga ik opzoek naar een andere manier om het gedaan te krijgen.”

Toewijding 

Van haar werkgever Parlan krijgt Martine gelukkig veel ruimte. Daarmee kan ze verder gaan dan het bieden van professionele hulp. “Ze creëert een veilige ruimte waarin cliënten zich begrepen voelen”, zegt collega Frances. “Haar betrokkenheid is als een kompas dat mensen door moeilijke tijden loodst, met empathie die verder reikt dan woorden. Dit is waarom ze een prijs verdient. Haar passie voor het helpen van anderen gaat verder dan een baan. Het is een ware roeping die ze vervult met bewonderenswaardige toewijding en liefde voor de mensheid.”


Over de Hartenhuis Awards 

Ieder jaar reikt Stichting Het Vergeten Kind de Hartenhuis Awards uit. Dit jaar staan deze aanmoedigingsprijzen in het teken van aandachtsvolle zorg. Kinderen in jeugdzorg moeten gezien en gehoord worden. Helaas wijst de praktijk anders uit. Uit elke provincie is één hulpverlener genomineerd die zich hier buitengewoon voor inzet. Er worden winnaars gekozen in de categorieën Noord-, Midden- en Zuid-Nederland. We hopen dat de prijzen andere hulpverleners inspireren om hiermee aan de slag te gaan. De uitreiking is op 2 februari in TivoliVredenburg in Utrecht.