Overijssel 

Judith Balvers

“Judith luistert goed en is heel lief.”

Judith Balvers is groepsbegeleider bij Pactum. Ze werkt op een kleinschalige behandelgroep waar ze zich zo goed mogelijk probeert in te zetten voor de jongeren die bij haar wonen. Een van hen is Sam. Zij heeft veel aan haar zorg gehad. “Judith luistert goed en is heel lief. Zelfs nu ik weg ben bij de groep, is ze nog heel betrokken. Dat is fijn.” Judith is genomineerd voor een Hartenhuis Award.

Judith.png

Betrokkenheid

Bijna drie jaar geleden keek Judith samen met een collega wat kleinschalige zorg voor jongeren inhoudt. Hoe ze jongeren zo goed mogelijk kunnen begeleiden en behandelen. Oftewel alle aandacht geven die ze nodig hebben. “Op dit moment hebben we een fijn en pedagogisch basisklimaat. Ik vind het belangrijk dat je tijd kan vrijmaken voor jongeren. Dat je er voor ze kan zijn op belangrijke momenten in hun leven. En dat er oprechte betrokkenheid is. Daarmee bedoel ik een knuffel geven, maar soms ook uitleggen waarom iets niet mogelijk is.”

Investeren 

“De organisatie waar ik werk ziet dat aandachtsvolle zorg belangrijk is. Dat hier meer handvaten voor moeten komen”, vertelt Judith. “Als ik het voor het zeggen had, zou ik willen dat er meer geld gaat naar de onderste lagen van de zorg. Kijk wat er echt nodig is. Investeer in medewerkers zodat ze vaste gezichten worden op locaties. En zorg dat jongeren geen trauma’s overhouden aan jeugdzorg. Dat ze terugkijken op een periode in hun leven waarbij ze geholpen werden door lieve, fijne en goede mensen.”


Over de Hartenhuis Awards 

Ieder jaar reikt Stichting Het Vergeten Kind de Hartenhuis Awards uit. Dit jaar staan deze aanmoedigingsprijzen in het teken van aandachtsvolle zorg. Kinderen in jeugdzorg moeten gezien en gehoord worden. Helaas wijst de praktijk anders uit. Uit elke provincie is één hulpverlener genomineerd die zich hier buitengewoon voor inzet. Er worden winnaars gekozen in de categorieën Noord-, Midden- en Zuid-Nederland. We hopen dat de prijzen andere hulpverleners inspireren om hiermee aan de slag te gaan. De uitreiking is op 2 februari in TivoliVredenburg in Utrecht.