Noord-Brabant

John Nabben

“John is de puurste man die ik ken, een geweldig persoon.”

De Brabantse John Nabben woont samen met zijn man als hoofdbewoner in een kleinschalige behandelgroep in Eindhoven. Een unieke situatie binnen jeugdzorg. Hij is er het vaste gezicht. Alles in zijn werk draait om aandachtsvolle zorg, vertelt collega Brechje. “John denkt altijd in het belang van de jongeren. Door zijn open en betrouwbare houding, zien ze hem als echte steun.” Brechje en vele anderen nomineerden John voor een Hartenhuis Award.

John_720x472.jpg

Wegcijferen

In zijn tijd bij Combinatie Jeugdzorg heeft John veel jongeren voorbij zien komen. Een van hen is Ward. “John heeft een hart voor hulpverlening. Hij doet alles voor je en cijfert zichzelf altijd weg. John is de puurste persoon die ik ken. Een man met een geweldige persoonlijkheid.” Volgens oud-collega Marlies weet hij jongeren te raken omdat hij oprechte aandacht voor ze heeft. “John werkt met hart en ziel. Hij denkt buiten de kaders en geeft jongeren een stem. Hij is betrouwbaar, een man van zijn woord.”

Klik 

Volgens John spelen jongeren een belangrijke rol bij de ontwikkeling van de zorg. “Jongeren weten waar ze over praten. Ze hebben het zelf meegemaakt. Ik wil dat serieus nemen en op de juiste plek in de organisatie of politiek ‘droppen’, zodat ze van betekenis kunnen zijn.” Een goede klik hebben met jongeren is hierbij cruciaal, vertelt hij. Net als het vertrouwen van de werkgever. “Combinatie Jeugdzorg gelooft in mij, zoals ik geloof in de jongeren. Hierdoor kan ik doen waar ik goed in ben: mensen helpen.”


Over de Hartenhuis Awards 

Ieder jaar reikt Stichting Het Vergeten Kind de Hartenhuis Awards uit. Dit jaar staan deze aanmoedigingsprijzen in het teken van aandachtsvolle zorg. Kinderen in jeugdzorg moeten gezien en gehoord worden. Helaas wijst de praktijk anders uit. Uit elke provincie is één hulpverlener genomineerd die zich hier buitengewoon voor inzet. Er worden winnaars gekozen in de categorieën Noord-, Midden- en Zuid-Nederland. We hopen dat de prijzen andere hulpverleners inspireren om hiermee aan de slag te gaan. De uitreiking is op 2 februari in TivoliVredenburg in Utrecht.