Groningen

Gieny Gangl

“Door weer en wind is Gieny er, we kunnen altijd bij haar terecht.”

De Groningse Gieny Gangl is gezinshuisouder. Samen met haar tweelingzoons heeft ze meerdere huizen waar meiden wonen. Met aandachtsvolle zorg maakt ze het verschil voor kinderen. “Bij ons mag iedereen zichzelf zijn”, vertelt ze. “Je wordt geaccepteerd zoals je bent. We willen een warm nest zijn voor iedereen die dat gemist heeft voor ze hier kwamen wonen.” Gieny is voor haar werk genomineerd voor een Hartenhuis Award.

Gieny.png

Moeder Teresa

Collega Monica van Gezinshuis Margriet is een van de velen die Gieny heeft genomineerd. Ze omschrijft haar als ‘moeder Teresa’. “Ook al woon je niet meer bij Gieny, je kunt alsnog bij haar terecht. Zelfs midden in de nacht. Als er iets misgaat, vergeeft ze je. Je krijgt altijd een tweede kans.” Eén van haar tweelingzonen Thomas, vult aan: “Gieny gaat verder dan wat er professioneel van haar verwacht wordt. Ze neemt de tijd om individuele behoeften te begrijpen.”

Geen klok

Ook oud-bewoner Cheyenne heeft niets dan lovende woorden over Gieny als gezinshuisouder. “Door weer en wind is Gieny er. We kunnen altijd bij haar terecht.” 
Gieny zelf denkt dat meiden zich veilig voelen bij haar. “Ik heb voor iedereen een luisterend oor. Ze weten dat ik er dag en nacht voor ze ben.” Als het aan Gieny ligt, zouden alle hulpverleners hier extra op letten. “Ik zou het liefst zien dat iedereen werkt vanuit zijn hart, zonder tijdsdruk. Wie met mensen of dieren werkt, kent geen klok. Je bent 24/7 beschikbaar.”


Over de Hartenhuis Awards 

Ieder jaar reikt Stichting Het Vergeten Kind de Hartenhuis Awards uit. Dit jaar staan deze aanmoedigingsprijzen in het teken van aandachtsvolle zorg. Kinderen in jeugdzorg moeten gezien en gehoord worden. Helaas wijst de praktijk anders uit. Uit elke provincie is één hulpverlener genomineerd die zich hier buitengewoon voor inzet. Er worden winnaars gekozen in de categorieën Noord-, Midden- en Zuid-Nederland. We hopen dat de prijzen andere hulpverleners inspireren om hiermee aan de slag te gaan. De uitreiking is op 2 februari in TivoliVredenburg in Utrecht.