“Ik heb geen fijne herinneringen aan de feestdagen”

Duizenden kinderen in Nederland kijken op tegen de feestdagen. Ze voelen zich eenzamer dan ooit. Of de decembermaand brengt pijnlijke herinneringen in hen naar boven. Omdat Kerstmis bij hen geen feestje was. Geen gezellige tijd met familie. En was al helemaal geen sprake van lekker eten en cadeautjes. Zo ook voor Marieke.

Marieke woont niet meer thuis
Marieke (14) woont al vanaf haar zevende niet meer thuis. Het was daar niet veilig door de explosieve relatie van haar ouders. Ook haar broertje en zusje zijn door jeugdzorg in een leefgroep geplaatst. Soms zou ze willen dat ze weer samen zouden zijn. Maar haar gezin weet helemaal niet hoe dat is of hoe dat moet. Haar ouders ziet ze enkel onder begeleiding een paar uurtjes in de week.

Geen fijne herinneringen aan kerst
Zolang Marieke zich kan herinneren was er veel ruzie en soms zelfs geweld bij haar thuis. Tegen het einde van het jaar liep dat vaak nog verder op, haar ouders hadden te weinig middelen om het gezellig kerstig te maken in huis, cadeautjes te kopen of om een feestmaal te bereiden. Dat zorgde bij haar ouders voor frustratie en dat uitte zich in een enorm gespannen situatie, de bom barstte dan ook vaak in die tijd. "Ik durfde nooit om een cadeautje te vragen omdat ik bang was dat mijn ouders ruzie zouden krijgen.”

Het gevoel hebben er niet bij te horen
De eenzaamheid die Marieke ervaarde toen ze nog thuis woonde is helaas niet veranderd in de tijd daarna. Bij het zien van kerstreclames krijgt ze altijd weer het gevoel er niet bij te horen. Kerst gezellig met familie vieren kent zij helemaal niet. Maar ze droomt er wel van -net als in de reclames- maar dan in een nieuw gezin, haar gezin. “Ik zou zo graag kerst vieren zoals je dat ziet in reclames op tv, maar weet ergens ook wel dat dat nooit gaat gebeuren.”

bezorg jij vergeten kinderen een Onvergetelijke kerst(box)

Kerstbox 2023We kunnen de problemen van kinderen als Marieke niet altijd voorkomen of direct oplossen. We werken aan langetermijnoplossingen, maar we zorgen ook voor fijne momenten waarbij deze kinderen weer even onbezorgd kind kunnen zijn. Daarom willen we deze kerstvakantie minstens 5.500 kinderen een Onvergetelijke Kerst(box) bezorgen. Hierin zitten speelgoed, spelletjes en tickets voor een dagje uit naar een pretpark. Of zelfs een uitnodiging voor een weekend weg! Daarmee maken ze gouden herinneringen, waar ze nog lang op kunnen teren. 

Je geeft al een Onvergetelijke Kerst(box) voor 15 euro. Doe je mee?

Doneer een Kerstbox

kerst doneren

Vrijwilliger worden

bij Het Vergeten Kind?

Meld je aan

EEn FIJNE
kerst

Deze activiteiten maakt jouw donatie mogelijk 

Lees welke