DE HEPPIE BOX: EEN PAKKET VOL AANDACHT

DE HEPPIE VAKANTIES & WEEKENDEN ZIJN LICHTPUNTJES IN HET LEVEN VAN VEEL KWETSBARE KINDEREN. MAAR COVID-19 GOOIDE IN 2020 ROET IN HET ETEN VOOR KINDEREN DIE ZICH ENORM VERHEUGD HADDEN OP EEN ONBEZORGDE TIJD BIJ HEPPIE. OM HEN TOCH DAT HEPPIE GEVOEL TE GEVEN, HEBBEN WE SPECIAAL VOOR HEN DE HEPPIE BOX ONTWIKKELD!

In Nederland wonen duizenden kinderen voor wie een vakantie of weekendje weg niet vanzelfsprekend is. Terwijl het juist voor hen zo belangrijk is om even te ontsnappen uit hun thuissituatie. Even een andere omgeving boordevol positieve aandacht, plezier en warmte. Heppie is voor een kind zoveel meer dan alleen een vakantie. Ze bloeien op, krijgen zelfvertrouwen en maken gouden herinneringen waar ze nog lang op kunnen teren.

Heppie Box W21_1000x800Als kinderen niet naar Heppie kunnen komen, dan brengen wij Heppie naar hen toe!

In maart 2020 is de Heppie Box -uit nood- ontstaan. Want door Covid-19 konden een groot aantal vakanties en weekenden niet doorgaan. Ook in het najaar was dat helaas het geval. Om de kinderen die de dupe waren van de lockdown toch het Heppie-gevoel te geven, is de Heppie Box bedacht. Een doos met niet alleen divers speelgoed, maar ook speelinstructies en een QR-code naar een filmpje van de Heppie-vrijwilligers. Door wie de Box ook persoonlijk werd afgeleverd! Dat leverde heel veel positieve en hartverwarmende reacties op, vaak werd de Box met een lach van oor tot oor in ontvangst genomen. Voldoende reden voor ons om van de Heppie Box een vast project te maken. Zodat we kwetsbare kinderen op meerdere momenten in het jaar dat unieke Heppie-gevoel kunnen geven.

De Heppie Box geeft meer dan een plezierig moment alleen

De Heppie Box is meer dan een kind uit onze doelgroep een fijn moment bezorgen. We willen dat deze kinderen -die vaak verkeren in stress, angst en isolement- zich meer ontspannen en plezier ervaren. Door het ontvangen van een Heppie Box krijgen ze de aandacht die ze verdienen en voelen zich gezien en gehoord. We weten ook dat positieve momenten met het gezin of de buurt bijdragen aan het welbevinden van kinderen. En ze zich daardoor beter kunnen ontwikkelen tot een veerkrachtig individu.

Voor wie is de Heppie Box?

De Heppie Box is bestemd voor kinderen van 6 tot en met 15 jaar. Al deze kinderen hebben een moeilijke thuissituatie of wonen niet meer thuis. De Box is zo samengesteld dat niet alleen het kind er plezier van heeft, maar het hele gezin. Met de speciale instructies voor ouders en/of verzorgers worden de spellen echt een gezinsactiviteit.  Zo ontstaan er positieve ervaringen tussen kinderen en de verzorgers.

Wat komt er in de Heppie Box? 

Twee keer per jaar geven een aantal Heppie vrijwilligers vorm aan de Heppie box. Het materiaal komt voort uit de activiteiten die ze verzinnen binnen een bepaald thema. Het materiaal wordt voor het grootste deel zelf ingekocht. We houden er rekening mee dat er materialen in de Heppie Box zitten voor verschillende leeftijdsgroepen. 

Wat willen we bereiken? 

In 2021 sturen we elk halfjaar 1.000 boxen uit naar gezinnen binnen onze doelgroep. We gaan er vanuit dat een gezin gemiddeld uit twee kinderen bestaat. Dat betekent dat we jaarlijks circa 4.000 kinderen bereiken. Al deze kinderen ontvangen een (gedeelde) Heppie box. 

Hoe kun jij met jouw bedrijf helpen? 

Een Heppie Box kost € 50,- per kind. Voor € 5.000 maak je dus al 100 kinderen(!) ontzettend blij en laat je weten dat je aan ze denkt! Draag jij met jouw bedrijf bij aan het Heppie gevoel bij kinderen thuis? 

Doneer nu

Doneren kan via deze link.